Návod na klasické zavařování třešní

Návod na klasické zavařování třešní
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Tento postup na nakládání třešní zná asi většina z nás. Pojďme se na něj spolu podívat!

Suroviny na 4 sklenice (500 ml)

  •         1 kg třešní
  •         1 l vody
  •         150 g moučkového cukru

Postup přípravy

  • Půllitrové sklenice a víčka pořádně vymyjte a sterilizujte.
  • Naplňte sklenice třešněmi až po okraj.
  • Vodu si přiveďte k varu, nasypte do ní moučkový cukr, přiveďte k varu a vařte do doby, než se cukr kompletně rozpustí.
  • Tímto, ještě horkým cukerným roztokem zalijte sklenice s třešněmi a nahoře ponechte cca 5 mm prostoru.
  • Nasaďte víčka a pevně uzavřete pomocí hadru.
  • Sklenice umístěte svisle do hrnce, naplňte vodou, zakryjte a přiveďte k varu.
  • Vařte 20 minut, poté sundejte z ohně a nechte zcela vychladnout.
  • Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah přímého slunečního světla – nejlépe ve sklepě.
Sklenice nakládaných třešní s vedle položenou miskou čerstvých třešní.
zdroj: www.nordicdiner.net

Vyzkoušejte i naše luxusní recepty na nakládané klobásy 7x jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.