Návod na nálev na zavařování

Návod na nálev na zavařování

Nálevů na zavaření cukety je mnoho, můžete využít sladkoslaný nálev. Nejoblíbenější je však ten sladkokyselý.

Budete potřebovat

  • 1/3 litru vody
  • 2/3 litru octa
  • lžička soli
  • 100 g cukru

Postup přípravy

  • Vodu vlijte do hrnce, přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu.
  • Jakmile vzniklý roztok projde varem, odstavte jej a nechte vychladnout.

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na konzervování cuket klasickým způsobem a to pomocí zavařovacího hrnce.

Budete potřebovat

  • cukety
  • nálev
  • koření – bobkový list, nové koření, kuličky černého pepře
  • kolečka mrkve a křenu
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec

Postup přípravy

  • Cukety očistěte, omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.
  • Je velmi důležité, abyste před skládáním cuket do sklenic, všechny zavařovací sklenice sterilizovali i s víčky.
  • Špalíčky cuket naskládeje do sklenic, přidejte koření, kolečko mrkve a křenu – díky křenu budou cukety křupavé.
  • Zalijte nálevem a sklenice víčky uzavřete.
  • Vložte sklenice od zavařovacího hrnce tak, aby se nedotýkaly, podlijte je vodou.
  • Zavařujte při teplotě 90 stupňů po dobu 20 minut.
  • Jakmile je hotovo, sklenice vytáhněte a otočte je dnem vzhůru.
  • Nechte vychladnout a ukladněte do sklepa.
Nakládané cukety v zavařovací sklenici.
zdroj: natashaskitchen.com

Máme pro vás i luxusní recepty na nakládané zelí do sklenic: připravte si vitamínovou bombu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.