Dýně jsou úžasné v tom, že je můžete zavařit jak na sladko, tak i na slano. Ovšem téměř vždy budete potřebovat klasický cukernatý nálev.
Sladký nálev
- vodu
- cukr
Postup přípravy
- Množství surovin si zvolte podle vaší libosti, máte rádi sladší nálev? Přidejte více cukru.
- Připravte si větší hrnec s vodou, vsypte cukr a za občasného míchání přiveďte k varu.
- Dávejte pozor, aby se cukr zcela rozpustil.
- Jakmile nálev přejde varem, nechte vychladnout.
Octový nálev
- 1 l vody
- 0,5 dcl octa
Postup přípravy
- Vodu s octem smíchejte dohromady.
- Tento nálev se většinou nevaří a dýně se do něj nakládá před samotným zavařením.
Máme pro vás také nejlepší recepty na buchty z dýně pro posezení u odpolední kávy. Inspirujte se!