Návod na uchování rajčatového pyré

Návod na uchování rajčatového pyré

Rajčatové pyré se používá do spousty různých receptů. A proč si nepřipravit jeho domácí verzi? Pojďme na to!

Budete potřebovat

  • zralá měkká rajčata
  • zavařovací sklenice a víčka

Postup přípravy

  • Rajčata zbavte stopek, omyjte je a nakrájejte na malé kousky.
  • Vložte je do hrnce a podlijte trochou vody.
  • Přiveďte k varu a vařte do doby, než se z rajčat stane kašovitá hmota.
  • Rajčatovou kaši přeceďte přes cedník.
  • Vzniklé pyré vlijte do předem připravených sterilizovaných sklenic.
  • Okraje sklenic otřete a zavíčkujte.
  • Sklenice dejte do zavařovacího hrnce – tak, aby se nedotýkaly.
  • Podlijte je vodou a vařte 30 minut při teplotě 90 stupňů.
  • Poté je klasicky vyndejte z hrnce a přetočte dnem vzhůru.
  • Nechte vychladnout a uskladněte.
Pyré z rajčat v zavařovacích sklenicích.
zdroj: thedailymeal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.