Návod na zavařování bez cukru

Návod na zavařování bez cukru

Švestky mají samy o sobě skvělou chuť a proto je škoda ji kazit přidaným cukrem. Vyzkoušejte náš návod!

Ingredience

  • měkké švestky
  • sklenice na zavařování

Postup

  • Nachystáme si předem sterilizované sklenice na zavařování a k nim vhodná víčka.
  • Švestky důkladně omyjeme, rozpůlíme a zbavíme se pecek.
  • Vložíme je do sklenic a po okraj je zalejeme vodou.
  • Důkladně je zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce.
  • Vařte na 80 stupňů asi 20 minut.
  • Poté je vyjměte z hrnce a postavte je víčkem směrem dolů na utěrku.
  • Nechte přes noc vychladnout a uložte do tmavé komory.
Švestky naložené ve sklenicích.
zdroj: www.eater.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.