Máme pro vás recepty na sladkokyselý i sladký nálev, tak je pojďte oba vyzkoušet!
Sladkokyselý nálev
Budete potřebovat
- 1 l vody
- 0,3 l octu
- 100g cukru
- 1 lžička soli
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte vodu spolu s octem a přisypte cukr a sůl.
- Celou směs míchejte a přiveďte k varu.
- Hlídejte, aby se cukr zcela rozpustil.
- Nálev nechte vychladnout.
Sladký nálev
Budete potřebovat
- 2 l vody
- 500 ml jablečného octu
- 40 g soli
- 200 g cukru
Postup přípravy
- Vodu nalijte do hrnce, přidejte ocet, sůl a cukr.
- Vzniklou směs nechte projít varem a nechte vychladnout.
Máme pro vás také 7 lahodných receptů na pomazánky z červené řepy. Vyzkoušejte dipy s kozím sýrem, majonézou či křenem. Nebude chybět ani oblíbený růžový hummus!