Nedělní polévka s lasagnemi

Nedělní polévka s lasagnemi

Tento rychlý a zdravý recept na polévku s lasagnemi má všechny chutě klasických zapečených lasagní – spousta rajčat, krůtí klobása a lasagne nalámané na malé kousky.  Kopeček sýra ricotta smíchaný s mozzarellou a parmezánem polévku luxusně doplňuje. Podávejte ji s čerstvým salátem a křupavým chlebem a do 30 minut máte hotový vydatný nedělní oběd či večeři.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 170 pikantní krůtí klobásy, bez střívek
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 (800 g) plechovka drcených rajčat
  • 4 šálky vody
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 6 a ½ lasagní (asi 6 uncí), nejlépe celozrnných, nalámaných na kousky o velikosti 4 cm
  • 1 lžička balzamikového octa
  • ¾ šálku sýra ricotta
  • ½ šálku strouhaného sýra mozzarella
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky

POSTUP

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  • Přidejte cibuli a restujte za občasného míchání, dokud nebude téměř průhledná, asi 5 minut.
  • Na jednu stranu hrnce přendejte cibuli a na druhou stranu přidejte klobásu.
  • Restujte klobásu nalámanou na malé kousky, dokud nezhnědne, asi 4 minuty.
  • Přidejte česnek a rajčatový protlak.
  • Vařte za stálého míchání, dokud se rajčatový protlak nezahřeje, asi 2 minuty.
  • Přidejte rajčata, vodu, vývar, cukr a sůl; přiveďte k varu na vysoké teplotě.
  • Přidejte lasagne a promíchejte, aby se oddělily.
  • Vařte za občasného míchání, dokud nebudou těstoviny uvařené, ale ne zcela měkké, 8 až 10 minut.
  • Sundejte z ohně a vmíchejte balzamikový ocet.
  • Mezitím smíchejte ricottu, mozzarellu a parmezán v malé misce; dejte stranou.
  • Nalijte polévku do 6 misek.
  • Každou porci ozdobte kopečkem směsi sýra.
  • Posypte bazalkou a servírujte.
Rajčatová polévka s těstovinami v hrnci s naběračkou s vedle položenou mističkou sýra.
www.eatingwell.com

Pokud dáváte přednost spíše tradiční přípravě lasagní, pak nezapomeňte vyzkoušet naše recepty na domácí lasagne. S masem? Zeleninou? Bešamelovou omáčkou? Záleží jen na vás.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.