Tento rychlý a zdravý recept na polévku s lasagnemi má všechny chutě klasických zapečených lasagní – spousta rajčat, krůtí klobása a lasagne nalámané na malé kousky. Kopeček sýra ricotta smíchaný s mozzarellou a parmezánem polévku luxusně doplňuje. Podávejte ji s čerstvým salátem a křupavým chlebem a do 30 minut máte hotový vydatný nedělní oběd či večeři.
INGREDIENCE
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 šálek nakrájené cibule
- 170 pikantní krůtí klobásy, bez střívek
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 (800 g) plechovka drcených rajčat
- 4 šálky vody
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 lžíce cukru
- ¼ lžičky soli
- 6 a ½ lasagní (asi 6 uncí), nejlépe celozrnných, nalámaných na kousky o velikosti 4 cm
- 1 lžička balzamikového octa
- ¾ šálku sýra ricotta
- ½ šálku strouhaného sýra mozzarella
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
POSTUP
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
- Přidejte cibuli a restujte za občasného míchání, dokud nebude téměř průhledná, asi 5 minut.
- Na jednu stranu hrnce přendejte cibuli a na druhou stranu přidejte klobásu.
- Restujte klobásu nalámanou na malé kousky, dokud nezhnědne, asi 4 minuty.
- Přidejte česnek a rajčatový protlak.
- Vařte za stálého míchání, dokud se rajčatový protlak nezahřeje, asi 2 minuty.
- Přidejte rajčata, vodu, vývar, cukr a sůl; přiveďte k varu na vysoké teplotě.
- Přidejte lasagne a promíchejte, aby se oddělily.
- Vařte za občasného míchání, dokud nebudou těstoviny uvařené, ale ne zcela měkké, 8 až 10 minut.
- Sundejte z ohně a vmíchejte balzamikový ocet.
- Mezitím smíchejte ricottu, mozzarellu a parmezán v malé misce; dejte stranou.
- Nalijte polévku do 6 misek.
- Každou porci ozdobte kopečkem směsi sýra.
- Posypte bazalkou a servírujte.
Pokud dáváte přednost spíše tradiční přípravě lasagní, pak nezapomeňte vyzkoušet naše recepty na domácí lasagne. S masem? Zeleninou? Bešamelovou omáčkou? Záleží jen na vás.