Negihama maki (sushi s makrelou)

Negihama maki (sushi s makrelou)

Snadný recept na rolku ze žlutého makrely. Jde o velmi jemně nakrájenou rybu se zelenou cibulkou zabalené v rýží a řase nori.

Co budeme potřebovat

  1. 1 ½ šálku sushi rýže (vařená a ochucená – viz poslední recept jak připravit sushi rýži?)
  2. 100 g žluto ocasé makrely
  3. 1 list nori (mořské řasy)
  4. 3 lžíce jarní cibulky (nakrájená na drobná kolečka)

Na namáčení prstů

  1. 60 ml vody
  2. 2 lžičky rýžového octa

K podávání

  1. Sójová omáčka
  2. Wasabi
  3. Nakládaný červený zázvor

Postup

  1. Rybu nakrájíme na drobné, ani ne centimetrové kostičky
  2. Na bambusovou podložku potaženou plastem položíme ½ listu nori lesklou stranou dolů
  3.  Namočíme si prsty do octové vody, kterou jsme získali smícháním vody a octa
  4. Na řasu rovnoměrně rozprostřeme ¾ šálku rýže
  5. Polovinu nakrájené makrely položíme na spodní konec listu nori a přidáme cibulku
  6. Uchopíme spodní okraj bambusové rohože a ten pevně držíme
  7. Řasy srolujeme do těsného válce
  8.  Zvedneme okraj bambusové podložky a pokračujte v rolování dopředu, přičemž na podložku stále vytváříme jemný tlak
  9. Velmi ostrým nožem rolku rozkrojíme napůl a pak každou půlku nakrájíme na 3-4 díly
  10. Pokaždé očistěte nůž vlhkým hadříkem
  11. Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou
Rolky plněné makrelou, avokádem a zeleninou.
Zdroj: behance.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.