Luxusní tvarohová bublanina s ovocem, po které nezbyde ani drobeček. Vyzkoušejte!
Ingredience
- 350g polohrubé mouky
- 150g cukru krystal
- 250g plnotučného tvarohu
- 5ks vajec
- 200ml oleje (nebo 200g změklého másla)
- 100ml vlažného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- špetka soli
- 500g čerstvého nebo mraženého ovoce (rybíz, borůvky, jahody,…)
Postup
- V misce vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
- Postupně přidávejte cukr, žloutky, olej, mléko a vanilkový cukr.
- Poté přidejte tvaroh a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
- Vše řádně promíchejte aby vzniklo hladké a vláčné těsto.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, posypejte ovocem podle vašich chutí a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 35 minut.
- Hotovou bublaninu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte třeba s lžící tvarohu a ovocem.