Nejchutnější bublanina s tvarohem

Nejchutnější bublanina s tvarohem
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Luxusní tvarohová bublanina s ovocem, po které nezbyde ani drobeček. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 350g polohrubé mouky
  • 150g cukru krystal
  • 250g plnotučného tvarohu
  • 5ks vajec
  • 200ml oleje (nebo 200g změklého másla)
  • 100ml vlažného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 500g čerstvého nebo mraženého ovoce (rybíz, borůvky, jahody,…)

Postup

  • V misce vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
  • Postupně přidávejte cukr, žloutky, olej, mléko a vanilkový cukr.
  • Poté přidejte tvaroh a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
  • Vše řádně promíchejte aby vzniklo hladké a vláčné těsto.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, posypejte ovocem podle vašich chutí a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 35 minut.
  • Hotovou bublaninu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte třeba s lžící tvarohu a ovocem.
Tvarohová bublanina s čerstvým ovocem.
Zdroj: mindmegette.hu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.