Nejlepší bavorské vdolečky

Nejlepší bavorské vdolečky

Jedny z nejlepších kynutých specialit nasladko. Takové jsou bavorské vdolky s povidly.

INGREDIENCE

  • 500 g polohrubé mouky
  • hrnek mléka
  • 25 g droždí
  • 25 g másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 žloutek
  • špetku soli

Na ozdobu vdolečků:

  • sklenice švestkových povidel
  • tvaroh/šlehačka

POSTUP

  1. Do mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí.
  2. Necháme na teplém místě kynout.
  3. Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme rozkvedlaný kvásek.
  4. Přidáme žloutek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto tak, aby bylo pružné.
  5. Necháme pod utěrkou kynout další hodinu.
  6. Rozválíme těsto na tloušťku 2 cm a vykrajujeme kolečka.
  7. Kromě klasického kulatého tvaru můžeme použít i jiné tvary na neplněné moučníky a spojit jich několik na sebe nebo těsto zpracovat ručně do různých válečků, které můžeme i proplétat.
  8. Tvary necháme ještě asi 10 minut na stole kynout a pak je osmažíme na oleji po obou stranách při zavřené pokličce.
  9. Vdolečky ozdobíme kopečkem povidel a čepičkou z tvarohu.
Ochutnejte tento recept na bavorské vdolky s povidly.
chefkoch.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.