Domácí smetanová zmrzlina

Domácí smetanová zmrzlina
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 8

Tento recept si zamilujete pro jeho jednoduchost a vynikající chuť. Sami poznáme, že je to přímo návyková pochoutka. A když si ještě omrknete recepty na vafle, na které potom dáte klidně i jen jeden kopeček téhle zmrzky, olíznete všech deset.

Ingredience:

  • 1 a ¾ hrnku husté smetany
  • 1 a ¼ hrnku plnotučného mléka
  • ¾ hrnku cukru
  • ⅛ lžičky jemné mořské soli
  • 1 vanilkový lusk podélně rozpůlený (nebo 1 polévková lžíce vanilkového extraktu)

Na ozdobu:

  • 2 hrnky jemných vanilkových sušenek

Postup:

  • Do hrnce nalijeme 1 hrnek smetany, přidáme cukr a sůl.
  • Vyškrábneme semínka z vanilkového lusku, dáme do hrnce a vhodíme také samotný lusk, ze kterého jsme získali semínka.
  • Tuto směs zahřejeme na středně vysokém stupni, aby se rozpustil cukr.
  • Po celou domu mícháme, aby se nám to nepřichytlo.
  • Odstavíme z plotny, přidáme zbývající smetanu a mléko.
  • Promícháme, aby se vše hezky propojilo a dáme vychladit do lednice.
  • Jakmile je směs vychlazená, vyndáme ji z lednice, vyjmeme vanilkový lusk a lehce prošleháme.
  • Přendáme do zmrzlinovače, přičemž se držíme pokynů od daného výrobce té značky, kterou vlastníme.
  • Hotovou zmrzlinu přendáme do vzduchotěsné nádoby a uložíme do mrazáku nejlépe do druhého dne. No a je hotovo.
  • Kdo chce, může při servírování posypat drcenými vanilkovými sušenkami, ale není to nutné.
Nejchutnější a nejjednodušší zmrzlina, jakou kdy budete připravovat.
Zdroj: https://barefeetinthekitchen.com

Tip: Pokud používáme místo vanilkového lusku vanilkový extrakt, pak je postup stejný, jen ten extrakt přidáme až po odstavení hrnce z plotny.

Kdo nemá zmrzlinovač, dá směs po vychlazení do nádoby mixéru nebo kuchyňského robota a šlehá na nejvyšší otáčky cca 2–3 minuty, teprve potom uloží do vzduchotěsné nádoby a do mrazáku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.