Nejlepší kakaový krém do cukroví

Nejlepší kakaový krém do cukroví
Příprava: 20 minut Počet porcí: 1

Lahodný jemný krém z kakaa a čokolády, který můžete použít na vánoční cukroví i jiné dezerty.

Ingredience:

  • 1/4 šálku mléka
  • 170 g hořké čokolády
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 PL neslazeného kakaového prášku
  • 3 žloutky
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilky
  • 2 a 1/2 PL kukuřičného škrobu
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 2 PL másla

Postup:

  1. Do hrnce dejte mléko a vanilku. Mléko zahřejte a přiveďte ho k varu.
  2. Zatímco se mléko zahřívá, dejte do kuchyňského robota cukr, vejce a žloutky, kukuřičný škrob, kakaový prášek a sůl.
  3. Šlehejte, dokud nevznikne hustá a hladká směs.
  4. Jakmile se mléko začne vařit, stáhněte ho z ohně.
  5. Do vaječné směsi pomalu za stálého míchání přilévejte asi polovinu horkého mléka, aby se vaječná směs zjemnila.
  6. Když jsou vejce temperovaná, přidejte vaječnou směs zpět do horkého mléka v hrnci.
  7. Za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezačne houstnout.
  8. Za stálého šlehání nechte jemně přejít do varu.
  9. Jakmile se na hladině objeví první bublinky, snižte teplotu na minimum a ihned přidejte kousky hořké čokolády.
  10. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
  11. Odstavte z ohně a přidejte máslo.
  12. Míchejte, dokud se máslo zcela nevmísí do krému.
  13. Nalijte krém do mísy a ihned zakryjte potravinovou fólií.
  14. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté jej vložte na několik hodin chladit do lednice.
Krém z kakaa ve sklenici a vedle jsou rozsypané čokopecičky.
zdroj: theflavorbender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.