Kuřecí katův šleh

Kuřecí katův šleh
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Tato varianta je o něco odlehčenější, jelikož je zde použito kuřecí maso. Nejlepší jsou stehenní řízky, ale můžete použít i prsní. Chilli přidejte dle vašich preferencí.

Ingredience

  • 300g kuřecích stehenních řízků (nebo prsních)
  • 1ks větších cibule nakrájené na měsíčky
  • 2ks červené papriky nakrájené na kousky
  • 2-3 feferonky nebo chilli papričky dle chuti
  • 2-3 kyselé okurky
  • kečup
  • sójová omáčka
  • sůl, pepř, tymián
  • rostlinný olej

Postup

  • Maso nakrájejte na nudličky, papriku očistěte a nakrájejte na kousky, kyselé okurky na kolečka a cibuli na půlměsíčky.
  • Na pánvi rozpalte olej a zpěňte cibuli.
  • Přidejte maso a osmažte ze všech stran.
  • Vmíchejte lžíci až dvě sójové omáčky, papriku, okurky a restujte do měkka.
  • Osolte, okořeňte pepřem, tymiánem a přidejte kečup dle chuti.
  • Poté přidejte nadrobno nasekané feferonky.
  • Pokud chcete, přidejte trochu vody a sójové omáčky.
  • Nechte dusit a redukovat. Po asi deseti minutách, kdy je zelenina změklá máte hotovo.
  • Podávejte s bramboráčky, rýží nebo hranolkami.
Kaťák s rýží a jarní cibulkou
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.