Tato varianta je o něco odlehčenější, jelikož je zde použito kuřecí maso. Nejlepší jsou stehenní řízky, ale můžete použít i prsní. Chilli přidejte dle vašich preferencí.
Ingredience
- 300g kuřecích stehenních řízků (nebo prsních)
- 1ks větších cibule nakrájené na měsíčky
- 2ks červené papriky nakrájené na kousky
- 2-3 feferonky nebo chilli papričky dle chuti
- 2-3 kyselé okurky
- kečup
- sójová omáčka
- sůl, pepř, tymián
- rostlinný olej
Postup
- Maso nakrájejte na nudličky, papriku očistěte a nakrájejte na kousky, kyselé okurky na kolečka a cibuli na půlměsíčky.
- Na pánvi rozpalte olej a zpěňte cibuli.
- Přidejte maso a osmažte ze všech stran.
- Vmíchejte lžíci až dvě sójové omáčky, papriku, okurky a restujte do měkka.
- Osolte, okořeňte pepřem, tymiánem a přidejte kečup dle chuti.
- Poté přidejte nadrobno nasekané feferonky.
- Pokud chcete, přidejte trochu vody a sójové omáčky.
- Nechte dusit a redukovat. Po asi deseti minutách, kdy je zelenina změklá máte hotovo.
- Podávejte s bramboráčky, rýží nebo hranolkami.