Hledáte recept na vdolky, které se pokaždé povedou? Máme skvělý tip. Ověřené pohoštění pro každou návštěvu.
INGREDIENCE
- 500 g mouky
- ½ balíčku čerstvého droždí
- 200 ml vlažného mléka
- 50 g másla
- 50 g cukru
- sůl
- 2 vejce
- cukr na obalení
- olej na smažení
POSTUP
- Do mísy si nasypeme mouku, uděláme do ní důlek a do důlku nadrobíme droždí, lžičku cukru a zalijeme trochou vlažného mléka.
- Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
- Po 10 minutách přidáme rozpuštěné máslo, zbytek cukru, mléka, vejce a špetku soli.
- Vše důkladně prohněteme, těsto opět přikryjeme a necháme kynout na teplém místě dalších 30 minut.
- Pak z těsta uděláme váleček a rozdělíme jej na 12 kusů.
- Z každého kousku uděláme kouli, kterou zploštíme, aby byla placka uprostřed nejtenčí.
- Vdolky skládáme na pomoučený vál, opět přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 10 minut.
- Poté vdolky smažíme v dostatečném množství rozpáleného tuku z obou stran zhruba 5-7 minut dozlatova.
