Nejlepší masová marináda z jogurtu

Nejlepší masová marináda z jogurtu
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Bílý jogurt má opravdu všestranné využití a marinády nejsou výjimkou. Tato je jemná jogurtová marináda na grilování vaše maso dokonale ochutí.

Ingredience

  • 1 kelímek bílého jogurt (250 – 300 g)
  • 1 lžíce jemného kečupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 – 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • špetka soli

Postup

  • Jogurt nalijeme do mísy, přidáme kečup, zalijeme olivovým olejem, zasypeme mletou paprikou a promícháme.
  • Pokud chcete pikantnější marinádu, dejte místo jemného kečupu ostrý.
  • Čerstvou bazalku nasekáme, přihodíme do mísy, přilijeme sójovou omáčku a osolíme.
  • Pak už jen stačí důkladně zamíchat.
Maso naložené v jogurtové marinádě na řecký styl.
Zdroj: playsweellwithbutter.com

Už jste zkoušeli výrobu domácího jogurtu? O tomto jsme se zmínili v recenzi elektrických jogurtovačů. Vyplatí se jejich pořízení?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.