Bílý jogurt má opravdu všestranné využití a marinády nejsou výjimkou. Tato je jemná jogurtová marináda na grilování vaše maso dokonale ochutí.
Ingredience
- 1 kelímek bílého jogurt (250 – 300 g)
- 1 lžíce jemného kečupu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté červené papriky
- hrst čerstvé bazalky
- 1 – 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- špetka soli
Postup
- Jogurt nalijeme do mísy, přidáme kečup, zalijeme olivovým olejem, zasypeme mletou paprikou a promícháme.
- Pokud chcete pikantnější marinádu, dejte místo jemného kečupu ostrý.
- Čerstvou bazalku nasekáme, přihodíme do mísy, přilijeme sójovou omáčku a osolíme.
- Pak už jen stačí důkladně zamíchat.
Už jste zkoušeli výrobu domácího jogurtu? O tomto jsme se zmínili v recenzi elektrických jogurtovačů. Vyplatí se jejich pořízení?