Nejlepší medové perníčky

Nejlepší medové perníčky

Jednoduchý recept, se kterým se nemusíte obávat, že by vaše perníčky nebyly dostatečně voňavé a měkké.

Ingredience:

  • 5 šálků hladké mouky
  • 1 šálek medu
  • 1 šálek másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 vejce
  • 1 a 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 4 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku

Postup:

  1. V míse prosejte mouku, sůl, jedlou sodu a koření.
  2. Máslo a moučkový cukr vyšlehejte mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
  3. Po jednom zašlehejte vejce a poté tekutý med.
  4. Snižte rychlost na nízkou a postupně přidávejte moučnou směs, dokud se vše dobře nespojí.
  5. Těsto rozdělte na třetiny a každou zabalte do potravinářské fólie.
  6. Dejte na hodinu do chladničky.
  7. Předehřejte troubu na 170°C.
  8. První třetinu těsta rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary perníčků.
  9. Vykrájené vánoční cukroví odkládejte na plechy vyložené pečicím papírem.
  10. Stejně postupujte i se zbylým těstem.
  11. Pečte v předehřáté troubě přibližně 12-15 minut v závislosti na velikosti perníčků.
  12. Po vyhladnutí medové perníčky ozdobte polevou.
Rozmanité medové perníčky zdobené polevou z bílků.
zdroj: marthastewart.com

Vánoce bez tradičních perníčků si v českých rodinách dokáže představit jen málokdo. Upečte si společně s námi voňavé vánoční perníčky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.