Nejlepší pomazánka z brynzy a jarní cibulky

Nejlepší pomazánka z brynzy a jarní cibulky
Příprava: 10 minut Počet porcí: 15

Pokud klasickou cibuli v pomazánce nahradíte šalotkou nebo jarní cibulkou, pomazánka získá lahodnější chuť. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu.

Ingredience:

  • 350 g brynzy
  • 150 g másla
  • 100 g zakysané smetany
  • 3-4 jarní cibulky
  • špetka sladké červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • petrželka
  • kopr

Postup:

  1. V misce nejprve vyšlehejte dohladka změklé máslo.
  2. Postupně do něj vmíchejte brynzu.
  3. Oloupejte a nadrobno nakrájejte jarní cibulku.
  4. Přidejte do směsi cibulku společně se špetkou sladké papriky, soli a pepře.
  5. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu, která pomazánku učiní lépe roztíratelnou. Ozdobte pažitkou, petrželkou nebo koprem.
  6. Dejte na 20-30 minut vychladit do ledničky.

Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu nebo se slanými tyčinkami.

Pomazánka vytvořená ze sýru brynza a jarní cibulky namazaná na krajíci čerstvého chleba.
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.