Nejlepší pomazánka z uzené makrely

Nejlepší pomazánka z uzené makrely
Příprava: 20 minut Počet porcí: 10

Nevíte, co netradičního připravit na rodinnou oslavu či večírek? Vyzkoušejte tuto lahodnou pomazánku!

Ingredience:

  • 250 g uzené makrely
  • 180 g smetanového sýra typu Philadelphia
  • 2 PL křenové pasty nebo krému
  • 1 PL kaparů
  • čerstvá šťáva z jednoho citronu
  • čerstvá pažitka nebo kopr
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Uzenou makrelu zbavte kostí a kůže.
  2. Kousky makrely vložte společně se smetanovým sýrem, křenem, kapary a čerstvou pažitkou či koprem do kuchyňského robota a krátce zpracujte.
  3. Přidejte citronovou šťávu, zamíchejte a ochutnejte.
  4. V případě potřeby dochuťte solí, pepřem či přidejte více citronové šťávy.
  5. Před podáváním dejte pomazánku z uzené makrely vychladit do ledničky.

Tuto pomazánku můžete podávat nejen na pečivu, ale také s rozmanitými slanými krekry.

Miska se směsí uzené makrely, smetanového sýra a křenu s plátky opečeného pečiva.
zdroj: deliciousmagazine.co.uk.

Pomazánka z uzené makrely s nejrůznějšími tyčinkami, krekry či preclíky se skvěle hodí na oslavy a večírky. Inspirujte se našimi recepty na slané pečivo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.