Nevíte, co netradičního připravit na rodinnou oslavu či večírek? Vyzkoušejte tuto lahodnou pomazánku!
Ingredience:
- 250 g uzené makrely
- 180 g smetanového sýra typu Philadelphia
- 2 PL křenové pasty nebo krému
- 1 PL kaparů
- čerstvá šťáva z jednoho citronu
- čerstvá pažitka nebo kopr
- sůl
- pepř
Postup:
- Uzenou makrelu zbavte kostí a kůže.
- Kousky makrely vložte společně se smetanovým sýrem, křenem, kapary a čerstvou pažitkou či koprem do kuchyňského robota a krátce zpracujte.
- Přidejte citronovou šťávu, zamíchejte a ochutnejte.
- V případě potřeby dochuťte solí, pepřem či přidejte více citronové šťávy.
- Před podáváním dejte pomazánku z uzené makrely vychladit do ledničky.
Tuto pomazánku můžete podávat nejen na pečivu, ale také s rozmanitými slanými krekry.
Pomazánka z uzené makrely s nejrůznějšími tyčinkami, krekry či preclíky se skvěle hodí na oslavy a večírky. Inspirujte se našimi recepty na slané pečivo!