Maso můžeme buď koupit již mleté, nebo ho umlít pěkně doma na mlýnku jako to dělaly babičky.
Máte doma poděděný mlýnek s klikou?
Je to stále nepřekonaný pomocník při přípravě sekané. Zkuste ho zaměstnat před nedělním obědem, maso bude chutnat mnohem lépe.
INGREDIENCE
- 1 kg mletého masa
- 2 větší cibule
- 2 vajíčka
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- majoránka
- půl hrnku strouhanky
POSTUP
- Maso rozprostřeme na dno nádoby a přidáme pokrájenou cibuli.
- K masu a cibuli přiidáme utřený česnek.
- Pak přidáme jedno vejce a jeden žloutek; zbylý bílek si necháme v hrnku stranou. Osolíme, okořeníme.
- Přisypeme strouhanku. Strouhankou maso rovnoměrně zasypeme a necháme stranou. Mezitím si připravíme pekáček a předehřejte troubu na 180 °C.
- Maso a veškeré přidané ingredience dobře uhněteme rukama.
- Spojení veškerých ingrediencí obstará strouhanka a vajíčka.
- Z masové směsi vytvarujte šišku a dáme na plech.
- Podlijte asi centimetrem vody a pečte ve vyhřáté troubě zhruba hodinu při 180 °C.
- Servírujeme s bramborem a čerstvou zeleninou.