Nejlepší sekaná pečeně z mletého masa

Nejlepší sekaná pečeně z mletého masa

Maso můžeme buď koupit již mleté, nebo ho umlít pěkně doma na mlýnku jako to dělaly babičky.

Máte doma poděděný mlýnek s klikou?

Je to stále nepřekonaný pomocník při přípravě sekané. Zkuste ho zaměstnat před nedělním obědem, maso bude chutnat mnohem lépe.

INGREDIENCE

  • 1 kg mletého masa
  • 2 větší cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • půl hrnku strouhanky

POSTUP

  1. Maso rozprostřeme na dno nádoby a přidáme pokrájenou cibuli.
  2. K masu a cibuli přiidáme utřený česnek.
  3. Pak přidáme jedno vejce a jeden žloutek; zbylý bílek si necháme v hrnku stranou. Osolíme, okořeníme.
  4. Přisypeme strouhanku Strouhankou maso rovnoměrně zasypeme a necháme stranou. Mezitím si připravíme pekáček a předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Maso a veškeré přidané ingredience dobře uhněteme rukama.
  6. Spojení veškerých ingrediencí obstará strouhanka a vajíčka.
  7. Z masové směsi vytvarujte šišku a dáme na plech.
  8. Podlijte asi centimetrem vody a pečte ve vyhřáté troubě zhruba hodinu při 180 °C.
  9. Servírujeme s bramborem a čerstvou zeleninou.
Hotový recepty na domácí sekanou z mletého masa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.