Nejlepší sekaná s kopřivami

Nejlepší sekaná s kopřivami

Kopřivy patří k jarní kuchyni již od nepaměti, ale nemusíte se omezovat jen na kopřivový špenát či nádivku. Vyzkoušejte lahodnou sekanou s kopřivami a uzeným masem, která se skvěle hodí na sváteční stůl.

Co budeme potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 100 g cibule
  • 50 g česneku
  • miska čerstvých mladých kopřiv
  • 120 ml mléka
  • 2 světlé housky
  • sůl a pepř dle chuti
  • majoránka

Postup

  • Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • Kopřivy přelijeme horkou vodou, slijeme a necháme okapat.
  • Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, aby nabobtnaly a změkly. Přebytečné mléko vymačkáme.
  • Ve velké míse smícháme mleté maso, housky, cibulku a prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme kopřivy a dobře promícháme.
  • Masovou směs vložíme do pekáčku, podlijeme skleničkou vody a pečeme cca 45 minut. Během pečení můžeme několikrát polít výpekem.

Nezapomeňte na závěr slavnostního oběda podávat sladkou tečku! Podávejte s tímto receptem na velikonoční sekanou osvědčené velikonoční zákusky, které nezklamou.

Masová směs s čerstvou kopřivou.
Zdroj: thebossykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.