Večerní posezení se skleničkou vína je jedním se způsobů, jak příjemně zakončit těžký den. Připravte si k němu i něco na chroupání!
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku mouky
- 1/2 šálku vody
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- 1 a 1/2 PL olivového oleje
- hrubozrnná sůl na posypání
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- V misce smíchejte mouku, sůl, cukr, nasekaný rozmarýn a důkladně promíchejte.
- Přidejte vodu a olej.
- Vypracujte v těsto.
- Těsto rozválejte na vále na přibližně půl centimetru vysoký obdélník.
- Ten následně nožem či kráječem na pizzu nakrájejte na čtverečky.
- Čtverečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vodou a posypejte solí.
- Před vložením do trouby každý čtvereček propíchněte vidličkou.
- Pečte přibližně 10-12 minut dozlatova.

Před potřením vajíčkem a vložením do trouby můžeme preclíky tak zvaně louhovat. Stačí preclík po vykynutí na 20-30 vteřin ponořit do litru vroucí vody, ve které jste rozpustili tři polévkové lžíce jedlé sody. Preclíky poté budou mít typickou tmavší barvu, kterou známe od našich západních sousedů.