Nejlepší slané pečivo k vínu 

Nejlepší slané pečivo k vínu 

Večerní posezení se skleničkou vína je jedním se způsobů, jak příjemně zakončit těžký den. Připravte si k němu i něco na chroupání!

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku mouky
  • 1/2 šálku vody
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička rozmarýnu
  • 1 a 1/2 PL olivového oleje
  • hrubozrnná sůl na posypání

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. V misce smíchejte mouku, sůl, cukr, nasekaný rozmarýn a důkladně promíchejte.
  3. Přidejte vodu a olej.
  4. Vypracujte v těsto.
  5. Těsto rozválejte na vále na přibližně půl centimetru vysoký obdélník.
  6. Ten následně nožem či kráječem na pizzu nakrájejte na čtverečky.
  7. Čtverečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vodou a posypejte solí.
  8. Před vložením do trouby každý čtvereček propíchněte vidličkou.
  9. Pečte přibližně 10-12 minut dozlatova.
Domácí slané krekry s rozmarýnem
zdroj: foxandbriar.com

Před potřením vajíčkem a vložením do trouby můžeme preclíky tak zvaně louhovat. Stačí preclík po vykynutí na 20-30 vteřin ponořit do litru vroucí vody, ve které jste rozpustili tři polévkové lžíce jedlé sody. Preclíky poté budou mít typickou tmavší barvu, kterou známe od našich západních sousedů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.