Sýrové roládky s křenem

Sýrové roládky s křenem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Připravte si tento velice zajímavý recept, který bude chutnat všem, kteří mají rádi horké pochoutky. 

Ingredience

  • 10–12 plátků bílého toustového chleba
  • 50 g másla 
  • 50 g mouky
  • 2 lžíce cibule (najemno nakrájené)
  • 300 ml mléka
  • 1–2 čajové lžičky rozmarýnu (nasekaného)
  • 1–1,5 čajové lžičky křenu (množství je volitelné)
  • 1 šálek sýra na posypání (druh volitelný – čedar, gouda apod.)
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Mléko nalijte do hrnce a přimíchejte do něj rozmarýn. Pomalu přiveďte k varu. 
  • Zatím rozpusťte v jiném hrnci máslo, přidejte cibuli a restujte 5 minut. 
  • K cibuli přidejte mouku a za stálého míchání, vařte 5 minut. 
  • Postupně přilévejte mléko s rozmarýnem z prvního hrnce a stále míchejte. Vařte dalších 5 minut, dokud nevznikne hustá omáčka. 
  • Přidejte nastrouhaný sýr s křenem a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. 
  • Okořeňte solí a pepřem, zakryjte a nechte vychladnout. 
  • Zatímco se vše vaří, rozehřejte troubu na 220°C. 
  • Z toustu odřízněte kůrky a každý kus natřete silnou vrstvou vychlazené sýrové směsi a posypte trochou nastrouhaného sýra. Pevně stočte, zajistěte párátkem a vložte na plech, vyložený pečícím papírem. 
  • Tento postup opakujte se všemi kusy toustového chleba a každou rolku potřete rozpuštěným máslem a posypte nakrájeným rozmarýnem. 
  • Vložte do trouby a pečte 8–10 minut, dokud rolky nezezlátnou a na koncích nejsou křupavé. 
  • Podávejte nakrájené nebo vcelku, a to ihned po upečení. 
Roládky z toustového chleba, zdobené rozmarýnem.
zdroj: westgold.co.nz

Z toustového chleba si můžete připravit také jiné pokrmy. Vyzkoušejte naše další recepty z toustů

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.