Upečené koleno z grilu

Upečené koleno z grilu
Příprava: 15 minut Vaření: 220 minut Počet porcí: 2

Recept na grilované koleno připravené přímo na venkovním grilu je naprosto dokonalým a chutným pokrmem pro všechny letní dny! A nejlepší osvěžení pro dokonale vypečené maso je domácí limonáda od nás!

Co budeme potřebovat

Na koleno

  • 2 vepřová kolena
  • 60 ml bílého octa
  • 1 lžíce drceného česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička jalovce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička fenyklových semínek

Na omáčku

  • 500 ml tmavého piva
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 nahrubo nakrájená mrkev
  • 1 hnědá cibule nakrájená nahrubo
  • 1 lžíce drceného česneku (nebo celá hlava česneku přelitého)
  • 6 plodů jalovce
  • 4 bobkové listy

Postup

  • Nařízněte kůži na vepřových kolenech.
  • Všechny suché ingredience smíchejte dohromady a dejte do malé misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem a olejem.
  • Tu vetřete pouze do masa. Udržujte směs mimo kůži.
  • Kůži potřete octem.
  • Nechte v lednici přes noc odkryté.
  • Všechny přísady na omáčku vložte do pánve. Přidejte vepřové koleno a přikryjte.
  • Pečte na grilu přikryté, vyhřátého na 150°C asi 3 hodiny.
  • Kůži osušíme, lehce osolíme a vložíme zpět do na otevřený gril kůží dolů trouby na 40 minut.
  • Podávejte s omáčkou a oblíbenými přílohami.

Všechny tyto dokonalé recepty na grilované koleno se dají připravit v pomalém elektrickém hrnci, který si můžete vybrat u nás v detailní recenzi.

Prostřený stůl s tuplákem piva a talířem plný masa.
Zdroj: lecker.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.