Recept na grilované koleno připravené přímo na venkovním grilu je naprosto dokonalým a chutným pokrmem pro všechny letní dny! A nejlepší osvěžení pro dokonale vypečené maso je domácí limonáda od nás!
Co budeme potřebovat
Na koleno
- 2 vepřová kolena
- 60 ml bílého octa
- 1 lžíce drceného česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička jalovce
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička fenyklových semínek
Na omáčku
- 500 ml tmavého piva
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 nahrubo nakrájená mrkev
- 1 hnědá cibule nakrájená nahrubo
- 1 lžíce drceného česneku (nebo celá hlava česneku přelitého)
- 6 plodů jalovce
- 4 bobkové listy
Postup
- Nařízněte kůži na vepřových kolenech.
- Všechny suché ingredience smíchejte dohromady a dejte do malé misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem a olejem.
- Tu vetřete pouze do masa. Udržujte směs mimo kůži.
- Kůži potřete octem.
- Nechte v lednici přes noc odkryté.
- Všechny přísady na omáčku vložte do pánve. Přidejte vepřové koleno a přikryjte.
- Pečte na grilu přikryté, vyhřátého na 150°C asi 3 hodiny.
- Kůži osušíme, lehce osolíme a vložíme zpět do na otevřený gril kůží dolů trouby na 40 minut.
- Podávejte s omáčkou a oblíbenými přílohami.
Všechny tyto dokonalé recepty na grilované koleno se dají připravit v pomalém elektrickém hrnci, který si můžete vybrat u nás v detailní recenzi.