Nejlepší žloutkový krém do cukroví

Nejlepší žloutkový krém do cukroví
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Žloutkový krém je skvělý nejen na dorty, ale velmi jím oživíte také vaše vánoční pečivo.

Ingredience:

  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 1/4 šálku + 1/3 šálku cukru krystal
  • 3 žloutky
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  •  2 PL másla
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. V hrnci smíchejte mléko a čtvrt šálku cukru.
  2. Na mírném ohni přiveďte směs k varu.
  3. V míse vyšlehejte žloutky, kukuřičný škrob a třetinu šálku cukru.
  4. Jakmile mléko začne vřít, opatrně za stálého míchání přilévejte polovinu horkého mléka do vaječné směsi.
  5. Vaječnou směs vlijte zpět do hrnce a neustále šlehejte, dokud směs nezhoustne.
  6. Po zhoustnutí odstavte z ohně a vmíchejte máslo a vanilku.
  7. Míchejte, dokud se nerozpustí.
  8. Přelijte do misky a přikryjte potravinovou fólií. Fólie se musí dotýkat horní části krému, aby se na něm nevytvořil film.
  9. Před použitím nechte krém zcela vychladnout v chladničce po dobu nejméně 4 hodin.
Lahodný krém ze žloutků vhodný nejen do cukroví.
zdroj: the stayathomechef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.