Nekynuté kefírové lívance s tvarohem a banány

Nekynuté kefírové lívance s tvarohem a banány
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 7

Další recept na lívance, které nepotřebují droždí, aby vykynuly. Tento recept je doplněn o skvělý domácí jahodový tvaroh, který nesmíte opomenou, jinak se ochudíte o úžasný kulinářský zážitek.

Co budeme potřebovat

 Na těsto

  1. 250 ml kefíru
  2. 1 velký nebo 2 malé zralé banány
  3. 2 vejce
  4. 150 g másla (rozpuštěného a mírně vychladlého)
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu
  6. 500 g hladké mouky
  7. 50 g cukru krystal
  8. 1 lžička prášku do pečiva
  9. ½ lžičky jedlé sody
  10. ½ lžičky soli

Na tvarohový krém

  1. 450 g čerstvých jahod
  2. 100 g cukru
  3. 2 vejce
  4. 4 žloutky
  5. 3 lžíce citronové šťávy
  6. ¼ lžičky soli
  7. 70 g másla

Postup

  1. Do velké mísy nalijeme kefír.
  2. Do něj přidáme rozmačkaný banán, vejce, máslo a extrakt z vanilky.
  3. Mícháme tak dlouho, aby se všechny ingredience spojily.
  4. Do vedlejší mísy přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  5. Suché ingredience smícháme dohromady.
  6. Mokré a suché ingredience smícháme do jedné mísy a vytvoříme těsto.
  7. Těsto necháme 5 minut odpočinout.
  8. Na zahřáté pánvi rozpustíme máslo.
  9. Na pánvi tvoříme malé placičky, které pečeme z každé strany do zlatova.
  10. Očistíme jahody a nakrájíme je na větší kusy.
  11. Dáme je do hrnce společně s citronovou šťávou a cukrem.
  12. Jahody přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.
  13. Jahody za stálého míchání vaříme přibližně 7 minut.
  14. Kousky jahod můžete (ale nemusíte) rozmixovat tyčovým mixérem dohladka.
  15. Krém ochutnejte a doslaďte podle vaší chuti.
  16. Sundejte hrnec z plotny a nechte směs zchladit.
  17. Když je, směs studená přimíchejte vejce, žloutky a sůl.
  18. Šlehejte, dokud se směs úplně nespojí.
  19. Směs přesuneme znovu na sporák a na střední teplotu vaříme, dokud směs nezačne houstnout.
  20. Výsledná směs bude mít konzistenci tvarohu.
  21. Nakonec přimícháme máslo.
  22. Lívance podáváme s teplým jahodovým tvarohem a javorovým sirupem.

Jahod není nikdy dost a pokud i vy jste milovníky všeho jahodového, nebojte se vyzkoušet i další recepty na jahodové dezerty.

Vysoká lívancová věž s jahodovým přelivem.
Zdroj: sugarandsoul.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.