Německé Kartoffelknödel s náplní z chlebových krutonků

Německé Kartoffelknödel s náplní z chlebových krutonků

Tyto nadýchané plněné bramborové knedlíky jsou jedním z nejoblíbenějších německých jídel. Jejich přípravě je neuvěřitelně jednoduchá a skvěle vás zasytí!

INGREDIENCE

Na bramborové knedlíky:

  • 1 kg brambor
  • 1 velké vejce
  • 1/2 šálku plus 1 polévková lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu
  • 1 lžička soli (nebo podle chuti)
  • pepř (podle chuti)
  • 1/8 lžičky muškátového oříšku (volitelně)
  • 1 lžička jemně nasekané petrželky (na ozdobu)

Na náplň:

  • 2 lžíce másla
  • 1 plátek chleba
  • špetka soli a pepře
  • 1 lžička petrželky, nasekané nadrobno

POSTUP

  • Brambory vaříme, dokud se nedají snadno propíchnout vidličkou.
  • Scedíme a necháme vychladnout.
  • Oloupeme a rozšťoucháme šťouchadlem do velké mísy.
  • Zatímco se brambory vaří, připravte si náplň.
  • Chléb nakrájíme na kostičky.
  • Na středním plameni rozpustíme máslo a osmahneme na něm kostky chleba dozlatova.
  • Dochutíme trochou soli, pepře a nasekanou petrželkou a necháme vychladnout.
  • K bramborám přidáme vejce a škrob, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek (pokud používáme) a rukama promícháme, dokud nevznikne měkké těsto.
  • Pokud je směs příliš suchá, možná budeme muset přidat další žloutek nebo celé vejce navíc.
  • Těsto rozdělíme na 8 (nebo 10) porcí.
  • Z každé části těsta vytvarujeme kouli (o velikosti broskve).
  • V každé kouli vytvoříme malý otvor, do kterého vložíme náplň, pak opatrně vytvarujeme knedlík a utěsníme.
  • Přivedeme k varu 5 litrů vody.
  • Pomocí děrované lžíce opatrně ponoříme každý knedlík do vroucí vody.
  • Pracujeme se 2-3 knedlíky najednou.
  • Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu vody, necháme je vařit ještě asi 5-6 minut.
  • Odebíráme jeden po druhém pomocí děrované lžíce a položíme na nahřátý talíř.
  • Pokračujeme se zbývajícími knedlíky.
  • Na ozdobu posypeme trochou nasekané petrželky a podáváme.
Knedlíky plněné krutonky na talíři s vidličkou, ozdobené čerstvými bylinkami.
www.craftbeering.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.