Německé preclíkové tyčinky

Německé preclíkové tyčinky

Tyto lehce nasládlé, měkké, tmavé preclíkové tyčinky můžete jíst samotné nebo s hořčicí. Zkuste náš postup, kde vám bude stačit jenom jediný hrneček.

Co budeme potřebovat

  • 1/2 hrnku světle hnědého cukru
  • voda
  • 2 balíčky aktivní suché droždí
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 5 3/4 šálků hladké mouky
  • máslo
  • 3/4 hrnku jedlé sody
  • 1 velké vejce rozšlehané s 1 lžící vody
  • hrubá sůl

Postup

  • Ve velké míse rozmíchejte hnědý cukr ve 2 hrncích teplé vody, dokud se nerozpustí.
  • Přidáme rozdrobené droždí a necháme asi 5 minut odstát, aby naběhlo.
  • Vmíchejte rostlinný olej a 3 hrnky mouky. Vmíchejte zbývající 2 3/4 hrnku mouky. Těsto bude lehce lepivé.
  • Těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte. Pokud je těsto velmi lepivé, zapracujte až o 1/4 hrnku více mouky.
  • Přeneste těsto do velké, olejem vymazané mísy, zakryjte plastovým obalem a nechte stát při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí objem, asi 45 minut.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Tři velké plechy vyložte pečicím papírem a papír namažte máslem.
  • Těsto nakrájíme na 24 kousků.
  • Každý kousek srolujte do tyčinek.
  • Přeneste tyčinky na připravené plechy a ponechte mezi nimi alespoň 5 cm.
  • Nechte je odkryté stát, aby se nafoukly, asi 25 minut.
  • Ve velkém hlubokém hrnci rozmíchejte jedlou sodu ve 2 litrech vody a přiveďte k varu na vysoké teplotě.
  • Snižte teplo na mírnou.
  • Do hrnce s vroucí vodou přidejte asi 6 preclíkových tyčinek na 30 sekund.
  • Tyčinky preclíků přendejte na papírové utěrky, aby odkapaly, a poté je vraťte na plechy a rovnoměrně je rozmístěte.
  • Preclíkové tyčinky potřeme vejcem a posypeme solí.
  • Pečte do hněda, asi 10 minut.
Pečící plech plný velkých a měkkých domácích preclíků s dipem.
Zdroj: gatherforbread.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.