Nemléčné Baileys

Nemléčné Baileys

Výroba domácího kondenzovaného mléka je velmi jednoduchá, takže se prosím nebojte a pusťte se do výroby vlastního salka pomocí tohoto jednoduchého receptu a postupu se dvěmi ingrediencemi.

Co budeme potřebovat

  1. 400 ml kokosového mléka
  2. 250 ml whisky
  3. 200 g moučkového cukru
  4. 250 ml sójového mléka
  5. 250 ml sójové smetany
  6. 2 lžíce čokoládového sirupu
  7. Lžíce vanilkového extraktu
  8. Lžíce instantní kávy

Postup

  1. Pro výrobu domácího kondenzovaného mléka, kokosové mléko v konzervě vlijeme do velkého hrnce
  2. Přidáme 200 g moučkového cukru a mícháme, aby se vše spojilo
  3. Zapneme si plotnu na nejvyšší teplotu a míchejte, dokud se všechny kokosové hrudky nerozpustí
  4. Poté směs necháme 20 minut vařit
  5. Občas promícháme, dokud se tekutina nezredukuje
  6. Po 20 minutách sundáme hrnec z plotny a přelijeme jeho obsah do čisté misky a postavíme jí na chladnější místo, aby kondenzované mléko vychladlo
  7. Na výrobu irského krému si v malé misce smícháme čokoládu, vanilkovou esenci a instantní kávu, trochu teplé vody a míchejte, dokud se káva nerozpustí
  8. Poté tuto směs přidáme a zbývající přísady do mixéru
  9. Do mixéru přidáme vychlazené kondenzované „mléko“ a opět vše promícháme
  10. Irský likér nalijeme do nádoby o objemu 1 l
  11. Domácí Baileys vložíme do lednice a vychladlý irský krém můžeme podávat na ledu
Domácí irský krém bez mléka, ze sójového a kokosového mléka.
Zdroj: juliebruun.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.