Neodolatelné kuličky z pravé čokolády

Neodolatelné kuličky z pravé čokolády

Nedokážete odolat kousku dobré čokolády? V tom případě zcela jistě neodoláte ani tomuto jedinečné dobrotě, kde čokoláda je téměř jedinou ingrediencí.

Ingredience:

  • 1/2 šálku šlehačky
  • 200 g nasekané hořké čokolády
  • 1 a 1/2 PL rumu

Poleva

  • 170 g nasekané hořké čokolády
  • 1 PL kokosového oleje
  • posypky

Postup:

  1. Do žárovzdorné mísy přidejte nasekanou čokoládu a dejte ji stranou.
  2. Šlehačku nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném plamenu.
  3. Když z povrchu začne vycházet pára, sundejte šlehačku z ohně a nalijte ji na nasekanou čokoládu.
  4. Nechte několik minut odstát a poté dobře promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a směs nebude hladká a lesklá.
  5. Jakmile je čokoláda rozpuštěná a hladká, přidejte rum a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  6. Přes mísu dejte potravinovou fólii a dejte do lednice, alespoň na 2-3 hodiny nebo nejlépe přes noc.
  7. Tác nebo plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  8. Vyndejte čokoládovou směs z lednice a pomocí lžičky nabírejte malé množství a rychle z něj vytvořte kuličku, než začne směs měknout.
  9. Kuličku položte na vyložený tác a opakujte se zbývající směsí.
  10. Tác vložte do chladničky, aby kuličky ztuhly.
  11.  Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a kokosový olej na polevu.
  12. Poté jednotlivé kuličky pomocí špejle či jehly na špízy namáčejte do polevy.
  13. Obalené kuličky odkládejte zpět na tác či plech.
  14. Dejte opět ztuhnout do lednice.
Neodolatelné čokoládové kuličky s polevou.
zdroj: wholesomepatisserie.com

Šlehačku nemusíte v souvislosti s cukrovím používat pouze ve formě polevy. Přidejte ji i do těsta a vykouzlete s její pomocí lahodné šlehačkové cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.