Nedokážete odolat kousku dobré čokolády? V tom případě zcela jistě neodoláte ani tomuto jedinečné dobrotě, kde čokoláda je téměř jedinou ingrediencí.
Ingredience:
- 1/2 šálku šlehačky
- 200 g nasekané hořké čokolády
- 1 a 1/2 PL rumu
Poleva
- 170 g nasekané hořké čokolády
- 1 PL kokosového oleje
- posypky
Postup:
- Do žárovzdorné mísy přidejte nasekanou čokoládu a dejte ji stranou.
- Šlehačku nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném plamenu.
- Když z povrchu začne vycházet pára, sundejte šlehačku z ohně a nalijte ji na nasekanou čokoládu.
- Nechte několik minut odstát a poté dobře promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a směs nebude hladká a lesklá.
- Jakmile je čokoláda rozpuštěná a hladká, přidejte rum a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Přes mísu dejte potravinovou fólii a dejte do lednice, alespoň na 2-3 hodiny nebo nejlépe přes noc.
- Tác nebo plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
- Vyndejte čokoládovou směs z lednice a pomocí lžičky nabírejte malé množství a rychle z něj vytvořte kuličku, než začne směs měknout.
- Kuličku položte na vyložený tác a opakujte se zbývající směsí.
- Tác vložte do chladničky, aby kuličky ztuhly.
- Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a kokosový olej na polevu.
- Poté jednotlivé kuličky pomocí špejle či jehly na špízy namáčejte do polevy.
- Obalené kuličky odkládejte zpět na tác či plech.
- Dejte opět ztuhnout do lednice.
Šlehačku nemusíte v souvislosti s cukrovím používat pouze ve formě polevy. Přidejte ji i do těsta a vykouzlete s její pomocí lahodné šlehačkové cukroví!