Na tuto hutnou kakaovou roládu s lahodnou krémovou kokosovou náplní potřebujete pouze pár ingrediencí a připravíte ji za méně než 30 minut! Nepoužívejte klasický strouhaný kokos, ale kokosové vločky, dodají roládě lepší strukturu.
Co budete potřebovat
- 3 šálky rozdrobených BeBe sušenek
- 1 lžíce cukru (volitelně)
- 4 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1 šálek teplé vody
- 300 g kokosových vloček
- 120 g másla pokojové teploty
- ⅓ šálku moučkového cukru
- 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka
Postup
- Sušenky vložte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebudou mít jemnou texturu podobnou kukuřičné mouce.
- Do velké mísy přidejte sušenkovou strouhanku a kakao a promíchejte.
- V malé misce smíchejte vodu a cukr a ohřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty.
- Přidejte vzniklý sirup do sušenkové směsi a pomocí vidličky pořádně promíchejte.
- Rukama směs důkladně hněťte, dokud nevznikne nelepivé, snadno zpracovatelné těsto, v případě potřeby po troškách přidávejte teplou vodu.
- Srolujte do koule.
- Na pracovní desku položte asi 40 cm dlouhou potravinářskou fólii, doprostřed umístěte kuličku z těsta a pomocí válečku vyválejte do tenkého obdélníku.
- Pomocí nože ořízněte okraje.
- V míse elektrického šlehače nebo ve střední míse ručním šlehačem šlehejte 1–2 minuty máslo s moučkovým cukrem do nadýchané hmoty.
- Oškrábejte stěny mísy, přidejte kondenzované mléko a promíchejte.
- Pomocí stěrky vmíchejte kokosové vločky.
- Přeneste kokosovou směs na plát těsta a rozetřete ji v rovnoměrné vrstvě cca 1 cm od okrajů.
- Pomocí potravinářské fólie začněte válet plát těsta s kokosovou směsí do válečku (začnete od okraje, který směřuje k vám).
- Dobře přitlačte, abyste vytvořili poleno, zakryjte potravinářskou fólií a před podáváním nechte alespoň 1 hodinu v chladu.
- Užijte si to!