Kuličky vyrobené ze sušeného kokosu, kondenzovaného mléka a másla, sladká pochoutka nejen pro vaši drahou polovičku, ale také pro přátele a rodinu. Je to rychlý recept inspirovaný tyčinkou margot, který si můžete upravit podle svých představ, a máte dokonalý dezert, který si získá srdce každého, kdo jej ochutná.
- 200 g sušeného kokosu
- 200 g kondenzovaného mléka
- 50 g změklého másla
- 180 g hořké čokolády
Postup
- Do velké mísy přidáme sušený kokos, změklé máslo a kondenzované mléko
- Stěrkou vše smícháme do lepivé směsi
- Ze směsi tvarujeme kuličky
- Vyjde jich přibližně 16, ale může jich být více či méně podle toho, jak jsou kuličky velké
- Pokud je zdobíme pouze sušeným kokosem, obalíme každou kuličku kokosem a před podáváním je dáme na alespoň 30 minut do lednice
- Pokud je chceme obalovat v čokoládě, nalámeme čokoládu na kousky a přidejte je do mísy nad vodní lázeň
- Když je čokoláda rozpuštěná, vkládáme kuličky do čokolády a dobře je obalíme
- Pak je vidličkou z čokolády vyndáme a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem
- Chceme-li je obalit ještě kokosem, posypeme je trochou strouhaného kokosu, než čokoláda ztuhne
- Dáme do lednice, dokud nechceme podávat
Vynechejte obalování kuliček v hořké čokoládě a jediným krokem před vámi leží nepečené kuličky Raffaelo!