Nepečené ovesné cookies

Nepečené ovesné cookies

Vyzkoušejte tyto luxusní cookies z ovesných vloček a arašídového másla. Jsou jednoduché na přípravu a potěší každou vaši návštěvu! Navíc je ani nemusíte péct.

Ingredience

  • 1/2 šálku másla
  • 1/2 šálku mléka
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1/3 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 2/3 šálku krémového arašídového másla
  • 2 a 1/2 šálku jemných ovesných vloček
  • 1/2 šálku klasických ovesných vloček
  • 1 lžička vanilky

Postup

  • Ve středním hrnci rozpusťte 1/2 šálku másla na středně vysoké teplotě.
  • Přidejte 1/2 šálku mléka, 1 šálek třtinového cukru, 1 šálek krystalového cukru a 1/3 šálku kakaového prášku.
  • Dobře promíchejte, dokud se vše nespojí a pokračujte ve vaření na středně vysoké teplotě.
  • Směs přiveďte k varu.
  • Jakmile se směs vaří, nastavte časovač na 1 minutu.
  • Sundejte hrnec ze sporáku a přidejte 1/4 lžičky soli, 2/3 šálku arašídového másla, 2 a 1/2 šálku jemných ovesných vloček a 1/2 šálku klasických ovesných vloček.
  • Poté přidejte 1 lžičku vanilky.
  • Vše promíchejte.
  • Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.
  • Pomocí lžíce nabírejte směs a poté tvarujte cookies, které pokládejte na plech.
  • Pracujte rychle, je důležité cookies dávat na plech, když jsou ještě horké.
  • Nechte vychladnout při pokojové teplotě asi 30-60 minut, nebo je můžete dát chladit do lednice či mrazáku.
  • Skladujte zbytky ve vzduchotěsné nádobě na pultu po dobu 3-5 dnů.
Sušenka z ovesných vloček a másla z arašídů, kterou drží ruka.
www.thefoodcharlatan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.