Máte chuť na zdravé perníčky? Navíc jsou úplně bez lepku.
Ingredience
- ¾ hrnku datlí
- ½ hrnku kokosové šlehačky
- ⅓ hrnku kešu másla
- 3 lžíce melasy
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička perníkového koření bez lepku
- 3 lžíce kokosové mouky
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 a ½ hrnku nalámané tmavé čokolády
- ½ lžičky kokosového oleje
Postup
- Datle, kokosovou šlehačku a kešu máslo si dáme do mixéru a mixujeme asi minutu.
- Pak přidáme melasu a veškeré koření a mixujeme do hladka.
- Pak přidáme kokosovou moučku a těsto si dáme na 10 minut do mrazáku.
- Z těsta tvarujeme kuličky nebo pralinky, které skládáme na tácek a dáme opět na chvíli vychladit do mrazáku.
- Mezitím si nad párou roztavíme čokoládu s kokosový olejem.
- Vychladlé perníčky máčíme do čokolády.
- Dáme opět vychladit.