Nepečené Raffaello řezy s kokosem

Nepečené Raffaello řezy s kokosem
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 12

Kdo by neznal proslulé kuličky s lahodným krémem a mandlí zdobené strouhaným kokosem. Vyrobte si jejich vlastní domácí verzi!

Ingredience:

  • 500g libovolných máslových sušenek
  • 400 ml šlehačky
  • 400g mascarpone
  • 250 ml mléka
  • 120g sušeného strouhaného kokosu
  • 200g rozpuštěné bílé čokolády
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • kůra z 1 citronu

Postup:

  1. Strouhaný kokos zalijte čtyřmi až pěti polévkovými lžícemi mléka a dejte v hrnci na 2-3 minuty zahřát.
  2. Nechte vychladnout a směs přelijte přes síto, přičemž kokos prolisujte. Získáte tak opravdu intenzivní kokosovou chuť.
  3. V míse smíchejte mascarpone a rozpuštěnou bílou čokoládu a vyšlehejte do podoby krému.
  4. Přidejte kokosové mléko, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
  5. V samostatné misce vyšlehejte šlehačku a přidejte ji do směsi mascarpone.
  6. Vše důkladně promíchejte dohromady.
  7. Vyšší plech nebo dortovou formu vyložte papírem na pečení.
  8. Jednotlivé máslové sušenky namočte do zbývajícího mléka a vyskládejte je na dno.
  9. Na sušenky rozetřete silnější vrstvu směsi z bílé čokolády, mascarpone a kokosu.
  10. Postup opakujte i s dalšími sušenkami.
  11. Nakonec na vrchní stranu naneste krém a strouhaný kokos.
  12. Můžete přidat na ozdobu i několik kuliček Raffaello.
  13. Kokosové řezy uložte přes noc do ledničky.
Nepečený kokosový moučník ve stylu Raffaello.
zdroj: mummysfantandeasy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.