Rychlé čokoládovo-lanýžové pralinky, které se vám budou v ústech jen rozplývat.
Ingredience:
- 350 g smetany ke šlehání
- 25 g mletého anýzu
- 500 g mléčné čokolády
- 80 g medu
- 80 g másla
- 70 g hořké čokolády
- 50 g kakaového prášku
- 50 g moučkového cukru
Postup:
- Smíchejte smetanu ke šlehání a anýz v hrnci a přiveďte k varu.
- Odstavte z ohně a nechte anýz 5 minut louhovat.
- Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Do rozpuštěné čokolády přidejte med.
- Smetanu s anýzem přeceďte do rozpuštěné čokolády a medu.
- Metličkou vyšlehejte do krémové konzistence.
- Přidejte máslo a míchejte, dokud není směs hladká.
- Vzniklou směs nalijte do zapékací misky vyložené pečicím papírem do výšky přibližně dvou centimetrů.
- Přikryjte potravinovou fólií a dejte na 2 hodiny do ledničky.
- Vychladlou čokoládovo-anýzovou směs nakrájejte na přibližně dva centimetry velké kostky.
- Rozpusťte hořkou čokoládu.
- Ručně z kostky vytvarujte kuličku a ponořte ji do rozpuštěné čokolády.
- Kuličku vyjměte a obalte v kakaovém prášku nebo moučkovém cukru, případně ve směsi obou, abyste získali rozmanitý vzhled.
- Odkládejte na talíř s pečicím papírem a následně uchovávejte v ledničce.
Máte rádi vůni a chuť skořice? Vyzkoušet můžete i naše další recepty na skořicové cukroví!