Nepečené vánoční kuličky s anýzem

Nepečené vánoční kuličky s anýzem
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 50

Rychlé čokoládovo-lanýžové pralinky, které se vám budou v ústech jen rozplývat.

Ingredience:

  • 350 g smetany ke šlehání
  • 25 g mletého anýzu
  • 500 g mléčné čokolády
  • 80 g medu
  • 80 g másla
  • 70 g hořké čokolády
  • 50 g kakaového prášku
  • 50 g moučkového cukru

Postup:

  1. Smíchejte smetanu ke šlehání a anýz v hrnci a přiveďte k varu.
  2. Odstavte z ohně a nechte anýz 5 minut louhovat.
  3. Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  4. Do rozpuštěné čokolády přidejte med.
  5. Smetanu s anýzem přeceďte do rozpuštěné čokolády a medu.
  6. Metličkou vyšlehejte do krémové konzistence.
  7. Přidejte máslo a míchejte, dokud není směs hladká.
  8. Vzniklou směs nalijte do zapékací misky vyložené pečicím papírem do výšky přibližně dvou centimetrů.
  9. Přikryjte potravinovou fólií a dejte na 2 hodiny do ledničky.
  10. Vychladlou čokoládovo-anýzovou směs nakrájejte na přibližně dva centimetry velké kostky.
  11. Rozpusťte hořkou čokoládu.
  12. Ručně z kostky vytvarujte kuličku a ponořte ji do rozpuštěné čokolády.
  13. Kuličku vyjměte a obalte v kakaovém prášku nebo moučkovém cukru, případně ve směsi obou, abyste získali rozmanitý vzhled.
  14. Odkládejte na talíř s pečicím papírem a následně uchovávejte v ledničce.
Nepečené vánoční kuličky s anýzem.
zdroj: kuali.com

Máte rádi vůni a chuť skořice? Vyzkoušet můžete i naše další recepty na skořicové cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.