Nepečené vánoční perníčky

Nepečené vánoční perníčky
Příprava: 30 minut Počet porcí: 20

Perníčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního pečiva. Překvapivě je lze připravit i v raw podobě!

Ingredience:

  • 1 šálek datlí
  • 1 šálek mandlí
  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • kokosový cukr na posypání
  • mleté mandle na posypání

Postup:

  1. Datle, mandle a ořechy rozmixujte kuchyňským robotem.
  2. Přidejte koření a vypracujte v těsto.
  3. Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na 10 minut do mrazáku.
  4. Následně těsto vyválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte různé tvary raw cukroví.
  5. Posypejte mletými mandlemi nebo kokosovým cukrem a skladujte v ledničce. 
Nepečené perníčky z datlí a mandlí.
Zdroj: lovefoodnourish.com

Velmi potřebným přístrojem pro přípravu receptů na raw cukroví jsou kuchyňské roboty a šlehače.  V případě, že si nejste jisti, jak si elektrický ruční šlehač vybrat, můžete se podívat na náš srovnávací test.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.