Perníčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního pečiva. Překvapivě je lze připravit i v raw podobě!
Ingredience:
- 1 šálek datlí
- 1 šálek mandlí
- 1/2 šálku vlašských ořechů
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
- 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
- kokosový cukr na posypání
- mleté mandle na posypání
Postup:
- Datle, mandle a ořechy rozmixujte kuchyňským robotem.
- Přidejte koření a vypracujte v těsto.
- Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na 10 minut do mrazáku.
- Následně těsto vyválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte různé tvary raw cukroví.
- Posypejte mletými mandlemi nebo kokosovým cukrem a skladujte v ledničce.
Velmi potřebným přístrojem pro přípravu receptů na raw cukroví jsou kuchyňské roboty a šlehače. V případě, že si nejste jisti, jak si elektrický ruční šlehač vybrat, můžete se podívat na náš srovnávací test.