Nepečený bezlepkový cheesecake s jahodami a bílou čokoládou

Nepečený bezlepkový cheesecake s jahodami a bílou čokoládou
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Naprosto luxusní nepečený cheesecake z mascarpone, bílé čokolády a jahod, který je navíc bez lepku! Co může být lepší?

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 320 g digestive sušenek bez lepku
  • 150 g másla

Na náplň:

  • 600 g mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 225 g bílé čokolády
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g nakrájených čerstvých jahod

Na ozdobu:

  • bílá čokoláda
  • čerstvé jahody

Postup

  • Rozdrťte bezlepkové sušenky buď v kuchyňském robotu nebo je dejte do sáčku a udeřte do nich válečkem.
  • Rozpusťte si máslo v mikrovlnné troubě.
  • Nalijte rozpuštěné máslo do rozdrcených sušenek a promíchejte.
  • Natlačte sušenkovou směs do dortové formy, ve které budete dort připravovat.
  • Pěkně a pevně ji přitlačte.
  • Dejte do lednice vychladit, zatímco budete dělat náplň.
  • Rozpusťte si bílou čokoládu v mikrovlnné troubě.
  • Nechte vychladnout.
  • Smíchejte mascarpone, moučkový cukr a vanilkový extrakt.
  • Přidejte smetanu ke šlehání a míchejte, dokud trochu neztuhne.
  • Přilijte studenou rozpuštěnou bílou čokoládu a krátce promíchejte.
  • Přidejte nasekané čerstvé jahody.
  • Směs rozetřete na sušenkový základ a dejte přes noc vychladit do lednice.
  • Ozdobte kousky bílé čokolády, jahodami a strouhanou bílou čokoládou.
  • Uchovávejte v chladu až do podávání.
  • Užijte si to!
Nepečený cheesecake z mascarpone, bílé čokolády a jahod.
www.glutenfreecuppatea.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.