Naprosto luxusní nepečený cheesecake z mascarpone, bílé čokolády a jahod, který je navíc bez lepku! Co může být lepší?
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 320 g digestive sušenek bez lepku
- 150 g másla
Na náplň:
- 600 g mascarpone
- 100 g moučkového cukru
- 225 g bílé čokolády
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 g nakrájených čerstvých jahod
Na ozdobu:
- bílá čokoláda
- čerstvé jahody
Postup
- Rozdrťte bezlepkové sušenky buď v kuchyňském robotu nebo je dejte do sáčku a udeřte do nich válečkem.
- Rozpusťte si máslo v mikrovlnné troubě.
- Nalijte rozpuštěné máslo do rozdrcených sušenek a promíchejte.
- Natlačte sušenkovou směs do dortové formy, ve které budete dort připravovat.
- Pěkně a pevně ji přitlačte.
- Dejte do lednice vychladit, zatímco budete dělat náplň.
- Rozpusťte si bílou čokoládu v mikrovlnné troubě.
- Nechte vychladnout.
- Smíchejte mascarpone, moučkový cukr a vanilkový extrakt.
- Přidejte smetanu ke šlehání a míchejte, dokud trochu neztuhne.
- Přilijte studenou rozpuštěnou bílou čokoládu a krátce promíchejte.
- Přidejte nasekané čerstvé jahody.
- Směs rozetřete na sušenkový základ a dejte přes noc vychladit do lednice.
- Ozdobte kousky bílé čokolády, jahodami a strouhanou bílou čokoládou.
- Uchovávejte v chladu až do podávání.
- Užijte si to!