Nepečený cheesecake do skleničky s ostružinami

Nepečený cheesecake do skleničky s ostružinami
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Mascarpone je skvělou ingrediencí pro přípravu neskutečně jednoduchého dezertu ve skleničce. Přidává mu krémovost a bohatost, která je dochucena ostrostí ostružin. Ostružiny si zavařte podle našich receptů a používejte domácí zásoby!

Co budeme potřebovat

  • 150 g ostružin
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 citron (jemně nastrouhaná kůra a šťáva)
  • 4 sušenky
  • kousek másla (rozpuštěný)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 125 g mascarpone nebo ricotty

Postup

  • Do malého hrnce přidejte ostružiny, moučkový cukr a 1 polévkovou lžíci citronové šťávy.
  • Mírně zahřívejte 3-4 minuty nebo dokud ostružiny nezačnou praskat. Nechte vychladnout.
  • Mezitím smíchejte rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo.
  • Vsypte do 2 sklenic.
  • Do mascarpone nebo ricotty jemně vmíchejte zbytek citronové šťávy, citronovou kůru a moučkový cukr.
  • Do sklenic rozdělte mascarpone, poté na něj lžičkou nalijte ostružiny a jejich šťávu.
Lahodný trojvrstvý koláč s mascarpone, sušenkovou krustou a ostružinami.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Polevu doporučujeme přidat přímo při podávání nebo až 2 hodiny předem.
Zakryjte a zbylé sklenice s cheeseecakem uložte v lednici po dobu až 5 dnů.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, borůvková omáčka, šlehačka, náplň do višňového koláče, citronový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájené ovoce, ořechy, čokoládové lupínky, plátky citronu, plátky limetky, strouhaný kokos, barevné sypání, máta
.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.