Nepečený cheesecake s jahodami

Nepečený cheesecake s jahodami
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Postupujte podle našeho receptu na cheesecake bez pečení a vytvořte si lahodný letní dezert pro všechny příležitosti. Nebo se inspirujte v dalších receptech na tvarohový koláč s jahodami.

Co budeme potřebovat

  • 250 g sušenek
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 600 g plnotučného měkkého sýra
  • 100 g moučkového cukru
  • 284 ml husté smetany
  • 400 g jahod (rozpůlených)
  • 25 g moučkového cukru

Postup

  • Vložte sušenky do plastového sáčku a pomocí válečku rozdrťte na drobky.
  • Drobky přendejte do mísy a poté přelijte rozpuštěným máslem.
  • Důkladně promíchejte, dokud nebudou drobky zcela obaleny. Vyklopte je do připravené formy a pevně zatlačte na dno, abyste vytvořili rovnoměrnou vrstvu.
  • Nechte 1 hodinu v lednici ztuhnout.
  • Dvojitou smetanu nalijte do mísy a šlehejte elektrickým šlehačem, dokud nezačne houstnout.
  • Měkký sýr, moučkový cukr a vanilku dejte do samostatné mísy, poté šlehejte 2 minuty elektrickým šlehačem, dokud směs nebude hladká a nezačne houstnout.
  • Vmíchejte smetanu.
  • Krém navrstvěte na sušenkový základ. Horní část tvarohového koláče uhlaďte.
  • Nechte přes noc ztuhnout v lednici.
  • Cheesecake nechte asi 30 minut před podáváním zahřát na pokojovou teplotu.
  • Polovinu jahod rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu na kaši s moučkovým cukrem a 1 lžičkou vody, poté propasírujte.
  • Na dort navršte zbylé jahody a vrch přelijte pyré.
Růžový sladký krémový dort s jahodami.
Zdroj: biancazapatka.com

Zbytky tvarohového koláče uložte v chladničce po dobu až 5 dnů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.