Postupujte podle našeho receptu na cheesecake bez pečení a vytvořte si lahodný letní dezert pro všechny příležitosti. Nebo se inspirujte v dalších receptech na tvarohový koláč s jahodami.
Co budeme potřebovat
- 250 g sušenek
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 600 g plnotučného měkkého sýra
- 100 g moučkového cukru
- 284 ml husté smetany
- 400 g jahod (rozpůlených)
- 25 g moučkového cukru
Postup
- Vložte sušenky do plastového sáčku a pomocí válečku rozdrťte na drobky.
- Drobky přendejte do mísy a poté přelijte rozpuštěným máslem.
- Důkladně promíchejte, dokud nebudou drobky zcela obaleny. Vyklopte je do připravené formy a pevně zatlačte na dno, abyste vytvořili rovnoměrnou vrstvu.
- Nechte 1 hodinu v lednici ztuhnout.
- Dvojitou smetanu nalijte do mísy a šlehejte elektrickým šlehačem, dokud nezačne houstnout.
- Měkký sýr, moučkový cukr a vanilku dejte do samostatné mísy, poté šlehejte 2 minuty elektrickým šlehačem, dokud směs nebude hladká a nezačne houstnout.
- Vmíchejte smetanu.
- Krém navrstvěte na sušenkový základ. Horní část tvarohového koláče uhlaďte.
- Nechte přes noc ztuhnout v lednici.
- Cheesecake nechte asi 30 minut před podáváním zahřát na pokojovou teplotu.
- Polovinu jahod rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu na kaši s moučkovým cukrem a 1 lžičkou vody, poté propasírujte.
- Na dort navršte zbylé jahody a vrch přelijte pyré.
Zbytky tvarohového koláče uložte v chladničce po dobu až 5 dnů.