Nepečený cheesecake s jahodami

Nepečený cheesecake s jahodami
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Jednoduchý na přípravu, slaný, sladký a nepečený. Takový je tento dezert, který zpestří váš den! Navíc ho máte hotový za pouhých 15 minut. Tak si ho s námi pojďte připravit!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 1 a ½ šálku solených preclíků
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • 1/3 šálku třtinového cukru

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 1/4 šálku medu, javorového sirupu nebo datlového sirupu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžičky vanilkového extraktu nebo pasty

Na ozdobu:

  • 500 g čerstvých jahod na ozdobu

Postup

  • Do mísy kuchyňského robota přidejte preclíky a pulzujte, dokud se nezačnou tvořit malé drobky.
  • Přidejte cukr a rozpuštěné máslo a ještě trochu promixujte, dokud se vše nesmíchá.
  • Přeneste směs do dortové formy a pořádně ji přitlačte ke dnu a na strany.
  • Dejte formu do mrazáku a nechte ji tam, dokud korpus neztuhne, asi 1 hodinu.
  • K přípravě náplně smíchejte v malé misce mascarpone, med nebo sirup, citronovou šťávu a kůru a vanilku.
  • Směs rovnoměrně rozprostřete na vychlazený korpus a dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.
Cheesecake ve formě ozdobený jahodami.
www.wavesinthekitchen.com

Pokud vám dezert chutnal, pak vás jistě potěší i naše další recepty na tiramisu, podle kterých připravíte jak tradiční provedení, tak i jeho oblíbené obměny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.