Jednoduchý na přípravu, slaný, sladký a nepečený. Takový je tento dezert, který zpestří váš den! Navíc ho máte hotový za pouhých 15 minut. Tak si ho s námi pojďte připravit!
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 1 a ½ šálku solených preclíků
- ½ šálku rozpuštěného másla
- 1/3 šálku třtinového cukru
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 1/4 šálku medu, javorového sirupu nebo datlového sirupu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 2 lžičky vanilkového extraktu nebo pasty
Na ozdobu:
- 500 g čerstvých jahod na ozdobu
Postup
- Do mísy kuchyňského robota přidejte preclíky a pulzujte, dokud se nezačnou tvořit malé drobky.
- Přidejte cukr a rozpuštěné máslo a ještě trochu promixujte, dokud se vše nesmíchá.
- Přeneste směs do dortové formy a pořádně ji přitlačte ke dnu a na strany.
- Dejte formu do mrazáku a nechte ji tam, dokud korpus neztuhne, asi 1 hodinu.
- K přípravě náplně smíchejte v malé misce mascarpone, med nebo sirup, citronovou šťávu a kůru a vanilku.
- Směs rovnoměrně rozprostřete na vychlazený korpus a dejte na 1 hodinu do lednice.
- Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.
Pokud vám dezert chutnal, pak vás jistě potěší i naše další recepty na tiramisu, podle kterých připravíte jak tradiční provedení, tak i jeho oblíbené obměny.