Nepečený cheesecake s krémovou náplní a karamelizovanými pekanovými ořechy

Nepečený cheesecake s krémovou náplní a karamelizovanými pekanovými ořechy
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 12

Není nad dezert, který si můžete připravit předem a pak ho pouze další den naservírovat svým hostům. Navíc ho nepotřebujete péct a neobsahuje žádný lepek. Tak si ho pojďme společně připravit!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 500 g bezlepkových máslových sušenek
  • 225 g nesoleného másla, rozpuštěného

Na karamelizované ořechy:

  • 120 g pekanových ořechů, nahrubo nasekaných
  • 50 g jemného moučkového cukru
  • 1 lžíce másla

Na náplň:

  • 240 ml smetany ke šlehání
  • 480 g sýra Philadelphia
  • 115 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • ¾ lžičky mletého zázvoru
  • 1 a ¼ lžičky mleté ​​skořice
  • plus 4 lžíce kupovaného nebo domácího slaného karamelu

Postup

  • Vložte sušenky do kuchyňského robotu a pulzujte, dokud se nerozmixují na drobky (případně je můžete vložit do velkého sáčku a rozdrtit pomocí válečku).
  • Přendejte do mísy a vmíchejte rozpuštěné máslo.
  • Důkladně promíchejte.
  • Připravte si dortovou pružinovou formu o průměru 23 cm a vyložte základnu kruhem pečícího papíru.
  • Lžící dejte sušenkovou směs do formy a vtlačte směs do základny a po stranách formy.
  • Dejte do lednice ztuhnout, zatímco budete připravovat zbytek dortu.
  • Dále si připravte karamelizované pekanové ořechy.
  • Na velký plech položte kousek nepřilnavého pečícího papíru.
  • Do hrnce přidejte máslo a cukr a zahřívejte na středním až vysokém ohni, dokud se máslo téměř nerozpustí.
  • Přidejte pekanové ořechy a promíchejte.
  • Pokračujte v zahřívání po dobu 3-4 minut za častého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nepokryje pekanové ořechy.
  • Vypněte oheň a pekanové ořechy opatrně přesuňte na připravený pečicí papír.
  • Pomocí stěrky rychle a opatrně rozprostřete, aby pekanové ořechy vychladly v rovnoměrné vrstvě.
  • Po vychladnutí (trvá to asi 10 minut) ořechy nasekejte.
  • Dále si připravte náplň.
  • Smetanu šlehejte ve velké míse, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Přidejte sýr a znovu promíchejte.
  • Přidejte moučkový cukr, vanilkový extrakt, muškátový oříšek, zázvor a skořici.
  • Znovu prošlehejte, aby se vše spojilo.
  • Vyjměte dortovou formu z lednice.
  • Lžící na korpus naneste náplň a stěrkou zploštěte.
  • Posypte karamelizovanými pekanovými ořechy.
  • Dejte do lednice alespoň na 30 minut (až jeden den), aby náplň ztuhla.
  • Až budete připraveni k podávání, vyjměte dort z formy a opatrně odstraňte pečící papír ze základny.
  • Dort položte na talíř a před podáváním pokapejte slaným karamelem.
Kus cheesecaku na talíři s vidličkou.
www.kitchensanctuary.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.