Sušenky Lotus Biscoff jsou podle nás jedny z nejlepších sušenek na trhu a my se nemůžeme nabažit tohoto lahodného tvarohového koláče, který je jimi plný. Tento recept je také jako tyto sušenkové dezerty, bez pečení, takže jeho příprava je opravdu snadná a jediná časově náročná (a nejtěžší) část je čekání, než vychladne.
Co budeme potřebovat
Na základ
- 250 g sušenek Lotus Biscoff
- 100 g másla (rozpuštěného)
Na náplň
- 500 g smetanového sýra
- 100 g moučkového cukru
- 300 ml smetany
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 100 g hladké pomazánky Lotus Biscoff
Na polevu
- 50 g hladké pomazánky Lotus Biscoff
- 50 g sušenek
Postup
- Sušenky ušlehejte v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně namleté.
- Zakápněte rozpuštěným máslem a promíchejte, dokud se nespojí. Na dno připravené formy vyklopte sušenkovou směs.
- Sušenky namačkejte na dno formy a dejte do lednice vychladit.
- Udělejte náplň. Mixérem vyšlehejte smetanový sýr a moučkový cukr do hladka, poté zašlehejte smetanu a vanilku, dokud není směs hustá a nedrží tvar.
- Nalijte polovinu směsi smetanového sýra do formy, rozetřete a poté přidejte po lžičkách Biscoff pomazánku.
- Navrch vyklopte zbývající smetanovou sýrovou směs a rozetřete.
- Nechte v lednici vychladit alespoň 6 hodin nebo přes noc.
- Až budete připraveni k podávání, připravte polevu.
- Pomazánku Biscoff vložte do malé žáruvzdorné misky a rozehřejte ji nad vodní lázní.
- Míchejte, dokud nebude hladká a tekutá, poté stáhněte z plotny a udržujte v teple.
- Sušenky nahrubo rozdrťte.
- Cheesecake vyjměte z formy a přendejte na servírovací talíř.
- Polovinu rozpuštěné pomazánky pokapejte povrch cheesecaku a poté na něj rozsypte sušenky.
- Nakonec pokapejte zbylou pomazánkou.
K výbornému dezertu se hodí výborná káva. Připravte si ji v nejlepších kávovarech Tchibo. V naší recenzi zjistíte, který je ten nejlepší!