Zde přichází na řadu náš nepečený recept na dortík Lotus! Milujeme dělat brownies a cupcaky, ale na cheesecaku je něco extra lahodného. A ve skutečnosti je recept na tento zákusek mnohem jednodušší, než byste si mysleli!
Na korpus
- 300 g sušenek Lotus
- 100 g másla (rozpuštěného)
Na náplň
- 450 g plnotučného smetanového sýra Philadelphii
- 75 g moučkového cukru
- 250 g hladké pomazánky Biscoff
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 270 ml dvojité smetany
Na topping
- 150 g hladké pomazánky Biscoff (rozpuštěné a mírně vychladlé)
- sušenky Biscoff (volitelné)
Postup
- Rozdrťte sušenky Lotus v kuchyňském robotu, dokud z nich nejsou jemné drobky.
- Drobky přendejte do mísy a zalijte rozpuštěným máslem a smíchejte.
- Směs sušenek a másla rozetřete do základu dortové formy o průměru 20 cm.
- Vyhlaďte ji do rovnoměrné vrstvy.
- Formu dejte alespoň na 30 minut do lednice, zatímco budete připravovat náplň.
- Do velké mísy přidejte smetanový sýr, moučkový cukr, pomazánku Biscoff a vanilkový extrakt a šlehejte elektrickým ručním šlehačem, dokud se dobře nespojí.
- V samostatné misce ušlehejte smetanu, dokud nevytvoří tuhé vrcholy.
- Šlehačku vmícháme do náplně, dokud se nespojí.
- Směs navrstvěte na sušenkový základ.
- Dejte do lednice ztuhnout minimálně na 4-6 hodin nebo nejlépe přes noc.
- Nepečený dort ze sušenek vyjměte z formy a přelijte ho rozpuštěnou pomazánku Biscoff.
- Pokud chcete, přidejte na ozdobu trochu rozdrobených sušenek a celé sušenky.
K perfektně vyšlehané šlehačce je zapotřebí kvalitní mixér. Vyberte si jeden ze šlehačů, které prošly naší recenzí a neuděláte chybu!