Nepečený cheesecake z Lotus sušenek

Nepečený cheesecake z Lotus sušenek
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Zde přichází na řadu náš nepečený recept na dortík Lotus! Milujeme dělat brownies a cupcaky, ale na cheesecaku je něco extra lahodného. A ve skutečnosti je recept na tento zákusek mnohem jednodušší, než byste si mysleli!

Na korpus

  • 300 g sušenek Lotus
  • 100 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  • 450 g plnotučného smetanového sýra Philadelphii
  • 75 g moučkového cukru
  • 250 g hladké pomazánky Biscoff
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 270 ml dvojité smetany

Na topping

  • 150 g hladké pomazánky Biscoff (rozpuštěné a mírně vychladlé)
  • sušenky Biscoff (volitelné)

Postup

  • Rozdrťte sušenky Lotus v kuchyňském robotu, dokud z nich nejsou jemné drobky.
  • Drobky přendejte do mísy a zalijte rozpuštěným máslem a smíchejte.
  • Směs sušenek a másla rozetřete do základu dortové formy o průměru 20 cm.
  • Vyhlaďte ji do rovnoměrné vrstvy.
  • Formu dejte alespoň na 30 minut do lednice, zatímco budete připravovat náplň.
  • Do velké mísy přidejte smetanový sýr, moučkový cukr, pomazánku Biscoff a vanilkový extrakt a šlehejte elektrickým ručním šlehačem, dokud se dobře nespojí.
  • V samostatné misce ušlehejte smetanu, dokud nevytvoří tuhé vrcholy.
  • Šlehačku vmícháme do náplně, dokud se nespojí.
  • Směs navrstvěte na sušenkový základ.
  • Dejte do lednice ztuhnout minimálně na 4-6 hodin nebo nejlépe přes noc.
  • Nepečený dort ze sušenek vyjměte z formy a přelijte ho rozpuštěnou pomazánku Biscoff.
  • Pokud chcete, přidejte na ozdobu trochu rozdrobených sušenek a celé sušenky.

K perfektně vyšlehané šlehačce je zapotřebí kvalitní mixér. Vyberte si jeden ze šlehačů, které prošly naší recenzí a neuděláte chybu!

Šlehačková náplň s Lotus sušenkami na nepečeném základu z karamelových sušenek.
Zdroj: kaotickrunch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.