Nepečený citronový cheesecake

Nepečený citronový cheesecake
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Tento cheesecake se připravuje z citronové šťávy a kůry a sýru Philadelphia. Skvěle tuhne a snadno se krájí a úžasně chutná i mražený! Překvapte svou rodinu touto sladkou dobrotou.

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 270 g rozdrcených BeBe sušenek
  • ½ šálku rozpuštěného másla

Na náplň:

  • 750 g sýra Philadelphia
  • 1 a ½ šálku moučkového cukru
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • kůra ze 2 citronů (použijte 1, pokud chcete jemnější chuť)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¾ šálku smetany ke šlehání

Postup

  • Vyložte 23 cm dortovou formu pečícím papírem.
  • Smíchejte rozdrcené BeBe sušenky a máslo a vtlačte do připravené formy (udělejte asi 1 cm vysoký okraj po obvodu formy).
  • Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr elektrickým šlehačem na střední rychlost do hladka.
  • Přidejte moučkový cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku a vyšlehejte do hladka.
  • V samostatné středně velké misce šlehejte smetanu, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.
  • Šlehačku přidejte do mísy se smetanovým sýrem a pomocí stěrky jemně promíchejte.
  • Ochutnejte náplň a přidejte více cukru nebo citronové kůry, chcete-li sladší nebo citronovější chuť.
  • Nalijte náplň na korpus, zakryjte a chlaďte, dokud neztuhne, alespoň 6 hodin nebo ideálně přes noc.
  • Podávejte se slazenou šlehačkou.
Cheesecake z citronové šťávy a kůry a sýru Philadelphia na talířku, ozdobený šlehačkou a plátky citronu.
www.thereciperebel.com

K lahodnému dezertu se hodí i výborná káva. Pokud doma stále ještě nemáte kávovar a přemýšlíte nad jeho koupí, nezapomeňte se podívat na naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.