Tento cheesecake se připravuje z citronové šťávy a kůry a sýru Philadelphia. Skvěle tuhne a snadno se krájí a úžasně chutná i mražený! Překvapte svou rodinu touto sladkou dobrotou.
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 270 g rozdrcených BeBe sušenek
- ½ šálku rozpuštěného másla
Na náplň:
- 750 g sýra Philadelphia
- 1 a ½ šálku moučkového cukru
- 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- kůra ze 2 citronů (použijte 1, pokud chcete jemnější chuť)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¾ šálku smetany ke šlehání
Postup
- Vyložte 23 cm dortovou formu pečícím papírem.
- Smíchejte rozdrcené BeBe sušenky a máslo a vtlačte do připravené formy (udělejte asi 1 cm vysoký okraj po obvodu formy).
- Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr elektrickým šlehačem na střední rychlost do hladka.
- Přidejte moučkový cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku a vyšlehejte do hladka.
- V samostatné středně velké misce šlehejte smetanu, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.
- Šlehačku přidejte do mísy se smetanovým sýrem a pomocí stěrky jemně promíchejte.
- Ochutnejte náplň a přidejte více cukru nebo citronové kůry, chcete-li sladší nebo citronovější chuť.
- Nalijte náplň na korpus, zakryjte a chlaďte, dokud neztuhne, alespoň 6 hodin nebo ideálně přes noc.
- Podávejte se slazenou šlehačkou.
K lahodnému dezertu se hodí i výborná káva. Pokud doma stále ještě nemáte kávovar a přemýšlíte nad jeho koupí, nezapomeňte se podívat na naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo.