Klasický bohatý a krémový nepečený tvarohový koláč s čokoládou, který se skládá z 8 ingrediencí a jeho příprava zabere pouhých 10 minut. Perfektní recept na sváteční oslavy, narozeniny, zvláštní příležitosti nebo večírky.
Co budeme potřebovat
- 270 g čokoládových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 240 g lehce našlehané smetany
- 200 g mléčné čokolády
- 2 a ½ lžičky želatiny
- 30 ml vody
- 500 g mascarpone
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g moučkového cukru
- 50 g nastrouhané mléčné čokolády
Postup
- Dno a boky formy o průměru 23 cm vymažte tukem, vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
- Sušenky najemno rozdrťte a přidejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Směs pevně natlačte na dno formy a dejte do lednice.
- Vyšlehejte smetanu a dejte stranou.
- Rozpusťte mléčnou čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.
- Smíchejte vroucí vodu se želatinou a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte vychladnout.
- Mascarpone, vanilkový extrakt a moučkový cukr vyšlehejte do hladké a krémové hmoty.
- Ke směsi přidejte vychladlou rozpuštěnou želatinu a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
- Vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a šlehačku.
- Směs přidejte do připravené formy.
- Cheesecake dejte do lednice ztuhnout minimálně na 4 hodiny.
- Ozdobte strouhanou mléčnou čokoládou.
Abyste si tvarohový koláč mohli vychutnat, co možná nejlépe, je potřeba mít při ruce kvalitní kávovar! Ten si můžete vybrat v naší recenzi na kávovary Sencor.