Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone

Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Klasický bohatý a krémový nepečený tvarohový koláč s čokoládou, který se skládá z 8 ingrediencí a jeho příprava zabere pouhých 10 minut. Perfektní recept na sváteční oslavy, narozeniny, zvláštní příležitosti nebo večírky.

Co budeme potřebovat

  • 270 g čokoládových sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 240 g lehce našlehané smetany
  • 200 g mléčné čokolády
  • 2 a ½ lžičky želatiny
  • 30 ml vody
  • 500 g mascarpone
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g nastrouhané mléčné čokolády

Postup

  • Dno a boky formy o průměru 23 cm vymažte tukem, vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  • Sušenky najemno rozdrťte a přidejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Směs pevně natlačte na dno formy a dejte do lednice.
  • Vyšlehejte smetanu a dejte stranou.
  • Rozpusťte mléčnou čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.
  • Smíchejte vroucí vodu se želatinou a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte vychladnout.
  • Mascarpone, vanilkový extrakt a moučkový cukr vyšlehejte do hladké a krémové hmoty.
  • Ke směsi přidejte vychladlou rozpuštěnou želatinu a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a šlehačku.
  • Směs přidejte do připravené formy.
  • Cheesecake dejte do lednice ztuhnout minimálně na 4 hodiny.
  • Ozdobte strouhanou mléčnou čokoládou.

Abyste si tvarohový koláč mohli vychutnat, co možná nejlépe, je potřeba mít při ruce kvalitní kávovar! Ten si můžete vybrat v naší recenzi na kávovary Sencor.

Celý koláč plný lahodné krémové čokoládové náplně ozdobený višněmi.
Zdroj: beyondfrosting.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.