Nepečený dort s borůvkovým želé

Nepečený dort s borůvkovým želé

Jednoduchý dort, na jehož přípravu vůbec nepotřebujete troubu a přitom chutná naprosto luxusně! Kombinaci sušenkového základu, vynikajícího krému a borůvek si prostě zamilujete!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 80 g plátků mandlí
  • 100 g BeBe sušenek
  • 150 g rozpuštěného másla

Na náplň:

  • 200 g másla pokojové teploty
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 g sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 3 plátky želatiny neutrální chuti
  • 450 g borůvek (čerstvých nebo mražených)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  • Na přípravu základu rozdrťte sušenky na velmi jemnou mouku.
  • Můžete to udělat tak, že je dáte do plastového sáčku a rozdrtíte válečkem nebo je rozmixujte v kuchyňském robotu.
  • Do mísy nasypte sušenkovou mouku, přidejte mandle a rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte.
  • Dortovou pružinovou formu o průměru cca 21 cm vyložte acetátovým papírem nebo pečícím papírem jak na základně, tak na bocích.
  • Sušenkovou směs nalijte do formy a pomocí dna sklenice ji vyrovnejte.
  • Dejte do lednice ztuhnout asi na 30 minut.
  • Do mísy stolního mixéru dejte máslo spolu s moučkovým cukrem a mixujte při středně vysoké rychlosti asi 3 minuty, dokud nezískáte bělavý krém.
  • Přidejte sýr a vanilkový extrakt a pokračujte v míchání další 2 minuty.
  • Do formy nalijte krém, povrch vyrovnejte a dejte chladit alespoň na 60 minut.
  • Plátky želatiny namočte ve studené vodě, aby změkly.
  • V hrnci rozehřejte borůvky spolu s citronovou šťávou, kukuřičným škrobem a 5 lžícemi vody.
  • Vařte 2 minuty.
  • Sundejte z plotny, nalijte do misky a když je směs ještě horká, sceďte želé a za stálého míchání přidejte do misky, aby se želé rozpustilo.
  • Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Vychlazenou borůvkovou polevu nalijte do formy, vyrovnejte a dort dejte chladit alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Před servírováním ozdobte čerstvými borůvkami.
  • Nechte si chutnat!
Borůvkový dort na dortovém stojanu.
www.caudesucre.com

K perfektnímu dezertu patří i perfektní káva. Podívejte se na naše recenze švýcarských kávovarů Jura, které potěší každého labužníka kávy!

Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.