Další recept na nepečený dort ze zakysané smetany je tady. Hledáte-li úplně nejjednodušší variantu, tak tento moučník ji nabízí. Nemusí se nic vařit, a ani připravovat želé.
Ingredience:
Na korpus:
- 300 g grahamových sušenek nebo BeBe celozrnných sušenek
- 5 lžic moučkového cukru
- ⅛ lžičky soli
- 140 g rozpuštěného másla
Na náplň:
- 670 g čerstvého smetanového sýru
- ½ hrnku cukru
- ½ hrnku zakysané smetany
- 300 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce citronové šťávy
- ¾ hrnku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na dekoraci:
- 240 ml smetany ke šlehání
- ½ hrnku moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Grahamové sušenky rozmixujte, přidejte rozpuštěné máslo, sůl a cukr, důkladně promíchejte.
- Těsto na korpus dejte do dortové formy o průměru 20 cm a přitiskněte ji ke dnu.
- Krémový sýr si vyšlehejte s cukrem, přidejte zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, citronovou šťávu, moučkový cukr a vyšlehanou smetanu ke šlehání.
- Hotový krém rozprostřete na korpus a dejte vychladit na 5-6 hodin do lednice.
- Na dozdobení vyšlehejte šlehačku s cukrem a vanilkou.
- Pomocí cukrářského sáčku dort ozdobte a můžete podávat.