Nepečený jablečný dort

Nepečený jablečný dort
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10

Nepečený dort s jablky má všechny chutě, které byste od tohoto dezertu čekali. Základ je vyroben z grahamových sušenek, takže nemusíte ani zapínat troubu!

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 330 g grahamových sušenek (drcené)
  • 85 g másla (rozpuštěného)

Na jablka

  • 1 balení (85 g) citronového želé
  • 1 lžička koření na jablečný koláč
  • 300 ml vody
  • 5 středních jablek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na tenké plátky)

Na pudink

  • 1 balení (85 g) vanilkového pudinku
  • 80 ml vody

Postup

  • Na krustu přidejte rozpuštěné máslo k rozdrceným grahamovým sušenkám a pomocí vidličky dobře promíchejte.
  • Nasypte sušenkovou směs do dortové misky. Sušenky vmáčkněte do formičky, aby vznikl pevný základ pro jablečný dort.
  • Na jablečnou náplň si do velkého hrnce na středně vysokou teplotu přidejte želé, koření na jablečný koláč, vodu a plátky jablek.
  • Míchejte, dokud nebudou všechna jablka obalená.
  • Směs přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na středně nízkou a přikryjte.
  • Vařte 8-12 minut, nebo dokud jablka nezměknou.
  • Na pudinkovou směs, v misce smíchejte pudingovou směs a vodu.
  • Nakonec pudinkovou směs vlijte do jablečné směsi a promíchejte, aby se vše spojilo. Měli byste vidět, že směs začne okamžitě houstnout.
  • Za občasného míchání pokračujte asi minutu ve vaření, dokud směs nezhoustne.
  • Nalijte jablečnou směs do krusty a nechte ji asi 5 minut odležet, než ji dáte do lednice vychladit asi na 3 hodiny.

S jablky je také skvělý a oblíbený štrúdl. Zkuste jej taky!

Skleněná miska plná grahamových krekrů s vařenými jablky.
Zdroj: iambaker.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.