Nepečený jahodový cheesecake se smetanovým sýrem

Nepečený jahodový cheesecake se smetanovým sýrem
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Dokonalý nepečený cheesecake s jahodovou želatinovou polevou je jednoduchý na přípravu a tak dobře chutná! Připravte ho svým hostům či rodině jako luxusní dezert.

Co budete potřebovat

Na korpus:   

  • 180 g bebe sušenek   
  • 6 lžic másla, rozpuštěného

Na náplň:

  • 680 g smetanového sýru Philadelphia
  • 110 gramů slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 gramů krystalového cukru
  • 1 lžíce práškové želatiny

Na želé polevu:

  • 375 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce práškové želatiny

Postup

  • Nejprve si připravte korpus.
  • Sušenky přidejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud z nich nebudou drobky.
  • Do zaplého robotu přidávejte rozpuštěné máslo, dokud se nezapracuje.
  • Sušenkovou směs nandejte na dno 23 nebo 25 cm dortové formy s odnímatelnými boky a pružinovým zámkem a protřepejte ze strany na stranu, aby byla v rovnoměrné vrstvě.
  • Pevně ​​směs zatlačte na dno formy pomocí dna odměrky nebo sklenice se zaobleným dnem.
  • Zmrazte na 15 minut nebo dejte na 30 minut do chladničky.
  • Do misky přidejte želatinu a rozmíchejte v 75 ml studené vody.
  • Do jiné mísy přidejte smetanový sýr, kondenzované mléko, vanilku a cukr.
  • Použijte elektrický mixér a šlehejte na nízkou rychlost do hladka.
  • Za stálého šlehání přilévejte želatinu s vodou.
  • Smetanovou směs nalijte do formy.
  • Pohybujte formou tam a zpět a tím se cheesecake vyrovná a povrch uhladí.
  • Zakryjte plastovou fólií a dejte do chladu na 2 až 3 hodiny, dokud dort neztuhne.
  • Jahody, citronovou šťávu a cukr přidejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
  • Směs přeceďte a odměřte si 200 ml jahodové omáčky.
  • Do velké mísy přidejte 60 ml studené vody, přidejte želatinový prášek a promíchejte.
  • Vmíchejte jahodovou omáčku.
  • Přeceďte přes sítko na ztuhlý cheesecake.
  • Nechte v chladu, dokud poleva neztuhne, asi 2 hodiny.
  • Nechte si chutnat!
Nepečený cheesecake s jahodovou želatinovou polevou na talířku s vidličkou.
www.culinaryginger.com

Máme pro vás i další lahodné recepty na cheesecake 6x jinak. Vyzkoušejte variantu z Oreo sušenek nebo třeba tvarohovou bez cukru.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.