Dokonalý nepečený cheesecake s jahodovou želatinovou polevou je jednoduchý na přípravu a tak dobře chutná! Připravte ho svým hostům či rodině jako luxusní dezert.
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 180 g bebe sušenek
- 6 lžic másla, rozpuštěného
Na náplň:
- 680 g smetanového sýru Philadelphia
- 110 gramů slazeného kondenzovaného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 110 gramů krystalového cukru
- 1 lžíce práškové želatiny
Na želé polevu:
- 375 g čerstvých jahod
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce práškové želatiny
Postup
- Nejprve si připravte korpus.
- Sušenky přidejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud z nich nebudou drobky.
- Do zaplého robotu přidávejte rozpuštěné máslo, dokud se nezapracuje.
- Sušenkovou směs nandejte na dno 23 nebo 25 cm dortové formy s odnímatelnými boky a pružinovým zámkem a protřepejte ze strany na stranu, aby byla v rovnoměrné vrstvě.
- Pevně směs zatlačte na dno formy pomocí dna odměrky nebo sklenice se zaobleným dnem.
- Zmrazte na 15 minut nebo dejte na 30 minut do chladničky.
- Do misky přidejte želatinu a rozmíchejte v 75 ml studené vody.
- Do jiné mísy přidejte smetanový sýr, kondenzované mléko, vanilku a cukr.
- Použijte elektrický mixér a šlehejte na nízkou rychlost do hladka.
- Za stálého šlehání přilévejte želatinu s vodou.
- Smetanovou směs nalijte do formy.
- Pohybujte formou tam a zpět a tím se cheesecake vyrovná a povrch uhladí.
- Zakryjte plastovou fólií a dejte do chladu na 2 až 3 hodiny, dokud dort neztuhne.
- Jahody, citronovou šťávu a cukr přidejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
- Směs přeceďte a odměřte si 200 ml jahodové omáčky.
- Do velké mísy přidejte 60 ml studené vody, přidejte želatinový prášek a promíchejte.
- Vmíchejte jahodovou omáčku.
- Přeceďte přes sítko na ztuhlý cheesecake.
- Nechte v chladu, dokud poleva neztuhne, asi 2 hodiny.
- Nechte si chutnat!
Máme pro vás i další lahodné recepty na cheesecake 6x jinak. Vyzkoušejte variantu z Oreo sušenek nebo třeba tvarohovou bez cukru.