Nemáte rádi složité návody k přípravě jídel? Pak vyzkoušejte náš recept, pro jehož přípravu budete potřebovat pouhých 5 ingrediencí!
Ingredience
- 280 g (asi 28 sušenek) Oreo (nějaké sušenky na víc si nechte bokem k pozdějšímu zdobení)
- 115 g nesoleného másla (rozpuštěného)
- 390 g čerstvých jahod (bokem si nechte nějaké jahody k finálnímu dozdobení)
- 200 g kvalitní čokolády (výběr záleží čistě na vás)
- 600 ml plnotučné smetany
Postup
- Všechny Oreo sušenky vložte do kuchyňského robota a rozdrťte je na malé drobky.
- K rozdrceným sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte.
- Směs dobře promíchejte špachtlí a následně ji vložte do formy na koláč.
- Základ se sušenkami pečlivě utlačte na dno a rozprostřete do stran formy. Následně dejte chladit do lednice.
- Zatímco se základ jahodového dezertu chladí, připravte si jahody.
- Odřízněte vrcholky jahod a jahody rozkrojte na polovinu. Připravené jahody odložte stranou.
- Nasekejte čokoládu na malé kousky a vložte ji do mísy.
- Zahřejte 1 šálek smetany v mikrovlnné troubě (pozor, nesmí se vařit). Teplou smetanu nalijte na čokoládu a nechte 2–3 minuty stát. Následně vyšlehejte do hladka a nechte vychladnout.
- Mezitím vyšlehejte zbývající smetanu, dokud nebude tuhá a poté ji velmi jemně vmíchejte do čokoládové směsi, dokud se vše nespojí.
- Vyjměte základ z Oreo sušenek z lednice a posypte jej jahodami po celém povrchu.
- Navrch nalijte čokoládovou pěnu a celý dezert dejte chladit na 4–6 hodin. Můžete nechat chladit i přes noc.
- Jakmile se rozhodnete dezert s jahodami servírovat, ozdobte jeho vrchní část čerstvými jahodami a zbytkem sušenek Oreo.
- Nechte si chutnat!