Nepečený jahodový dort z Oreo sušenek

Nepečený jahodový dort z Oreo sušenek
Příprava: 30 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 12

Nemáte rádi složité návody k přípravě jídel? Pak vyzkoušejte náš recept, pro jehož přípravu budete potřebovat pouhých 5 ingrediencí!

Ingredience 

  • 280 g (asi 28 sušenek) Oreo (nějaké sušenky na víc si nechte bokem k pozdějšímu zdobení)
  • 115 g nesoleného másla (rozpuštěného)
  • 390 g čerstvých jahod (bokem si nechte nějaké jahody k finálnímu dozdobení)
  • 200 g kvalitní čokolády (výběr záleží čistě na vás)
  • 600 ml plnotučné smetany

Postup

  • Všechny Oreo sušenky vložte do kuchyňského robota a rozdrťte je na malé drobky. 
  • K rozdrceným sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte. 
  • Směs dobře promíchejte špachtlí a následně ji vložte do formy na koláč.
  • Základ se sušenkami pečlivě utlačte na dno a rozprostřete do stran formy. Následně dejte chladit do lednice.
  • Zatímco se základ jahodového dezertu chladí, připravte si jahody. 
  • Odřízněte vrcholky jahod a jahody rozkrojte na polovinu. Připravené jahody odložte stranou. 
  • Nasekejte čokoládu na malé kousky a vložte ji do mísy. 
  • Zahřejte 1 šálek smetany v mikrovlnné troubě (pozor, nesmí se vařit). Teplou smetanu nalijte na čokoládu a nechte 2–3 minuty stát. Následně vyšlehejte do hladka a nechte vychladnout. 
  • Mezitím vyšlehejte zbývající smetanu, dokud nebude tuhá a poté ji velmi jemně vmíchejte do čokoládové směsi, dokud se vše nespojí. 
  • Vyjměte základ z Oreo sušenek z lednice a posypte jej jahodami po celém povrchu. 
  • Navrch nalijte čokoládovou pěnu a celý dezert dejte chladit na 4–6 hodin. Můžete nechat chladit i přes noc. 
  • Jakmile se rozhodnete dezert s jahodami servírovat, ozdobte jeho vrchní část čerstvými jahodami a zbytkem sušenek Oreo. 
  • Nechte si chutnat!
Kousek jahodového dortu s čokoládou, zdobený Oreo sušenkou a čerstvou jahodou.
zdroj: sweetestmenu.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.